Близнаци изненадаха акушерките на Бабинден в Русе


Близнаци изненадаха акушерките на Бабинден в Русе
Снимка: Дунав мост
21 Януари 2018, Неделя


В  Акушеро–гинекологиченият комплекс към УМБАЛ „Канев” АД през 2017 г. са проплакали 1418  бебета или  със 139 по-малко в сравнение с предходната година

Автор: Десант

Днес, на Бабин ден, в АГ комплекса към УМБАЛ "Канев" се родиха близнаци, като до края на деня се очаква още 4 майки да прегърнат своите рожби за първи път, съобщава сайтът "Дунав мост"..

В  Акушеро–гинекологиченият комплекс към УМБАЛ „Канев” АД през 2017 г. са проплакали 1418  бебета или  със 139 по-малко в сравнение с предходната година, което е нормално на фона на намаляващата раждаемост в България.

АГ-комплексът разполага със структури „Родилно”,  „Гинекология”, „Патологична бременност”, Отделение „Неонатология” и обособена структура за клинични дейности - Анестезия  и интензивно лечение на заболявания в акушерството и гинекологията към отделение „ Анестезиология и интензивно лечение ”.

АГ-комплексът е клинична база за обучение на лекари-специализанти по „Акушерство и гинекология” и за обучение на студенти от специалност „Акушерка” от Факултет „Обществено здраве и здравни грижи” на РУ „Ангел Кънчев”, като нивото на подготовка е такова, че завършвайки своето обучение те могат да започнат работа като равностойни членове на екипите ни.

През  2017 година  са родени 757 момченца и 661 момиченца, 30 двойки близнаци. Перинаталната детската смъртност е 9,16 промила -13 починали новородени.

Броят на преминалите пациентки в структура Родилно е 2 203, като 6 от тях са чужди граждани.

През 2017 год. 11 татковци и баби са се възползвали от услугата, която предлагаме - присъствие по време на раждане на своите деца.

Увеличава се броят на  семейните двойки, които  се възползваха от възможността да съхранят стволови клетки на своите деца в сравнение с 2016 г.

През изтеклата година продължи работата във форматите за предродилна подготовка „Отворени врати” и „ Училище за родители”, в които са участвали 527 бъдещи майки и татковци. Особен интерес има към семинарните занятия с практическа насоченост. Целта на обучението е да се постигне правилна информираност около темите за раждането, кърменето и отглеждането на дете.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки