Депутатите и на трите партии от коалицията "Обединени патриоти" няма да подкрепят Истанбулската конвенция


Депутатите и на трите партии от коалицията "Обединени патриоти" няма да подкрепят Истанбулската конвенция
Снимка: Канал 3
18 Януари 2018, Четвъртък


Те се обърнаха с призив към партия ГЕРБ да не вкарва документа в парламента, поради редица несъответствия и закононарушения

Автор: Десант

Лъжливи медийни публикации и фалшиви новини принудиха депутатите от „Обединени патриоти" да заяват още веднъж пред медиите в парлавента - вече трите партии заедно, че нито с превод, нито без превод имат намерение да подкрепят спорната Истанбулска конвенция. 

Борис Ячев припомни, че позицията анти конвенцията е изразена и защитена от лидера на партията и вицепремиер Валери Симеонов още преди две седмици.

Патриотите отново се обърнаха към ГЕРБ да проявят разум и да изтеглят Истанбулската конвенция. Те представиха и законови аргументи за това. Оказало се, че правосъдната министърка Цецка Цачева не спазила законови изисквания за предварително разглеждане на бъдещи законови промени в Семейния кодекс и в Конституцията, които ще последват приемането на конвенцията от Народното събрание.

"Ние се обръщаме с призив към партия ГЕРБ да изтегли тази конвенция, да не я вкарва в парламента, поради редица несъответствия и закононарушения", обяви шефът на парламентарната група на "Обединени патриоти" Волен Сидеров.

"В процедурата на фаза подготовка законовите промени във вътрешното законодателство, които следват от международен договор, трябва да бъдат предварително заявени и обсъдени. Това не е сторено. Тази подготовка не е направена, поради което неправомерно е направено предложението на МС", разтълкува и юристът Явор Нотев от "Атака", който е и зам.-председател на парламента.

На въпроса, ако ГЕРБ не отстъпят за конвенцията, дали това ще развали коалицията, Сидеров успокои, че такова решение ще се взима в колективен формат. Но нашият призив към ГЕРБ е отправен с добронамереност, не с озлобление и деконструктивна цел, а да осъзнае, че е належащо да се изтегли, коментира той.

"С две думи - нашият съвет е ГЕРБ да изтегли тази конвенция и да не занимава повече Народното събрание с нея, имаме много по-важни въпроси и проблеми, свързани с живота на българите", заключи председателят на ПГ на ОП.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки