Бойко Борисов: По-зелено от нашето правителство няма


Бойко Борисов: По-зелено от нашето правителство няма
18 Януари 2018, Четвъртък


Вицепремиерът Валери Симеонов ще се срещне с протестиращите срещу втория лифт на Банско, за да им обясни още веднъж намеренията на правителството

Автор: Десант

Премиерът Бойко Борисов откри правителственото заседание днес с темата Банско. Той възложи на вицепремиера Валери Симеонов да се срещне със зелените, за да им обясни намеренията за втория лифт, съобщава сайтът "Флагман".

Нашата позиция е много точна, много зелена и изцяло свързана с околната среда. Не става дума за нито един хотел, чайна не може да се направи, нито дори тоалетна. Това им обяснете още веднъж, заръча Борисов на Симеонов и уточни още, че единственият ангажимент е към хората в Банско и туристическия бранш, за да се улесни качването на скиорите и да се намали трафикът в планината.

Бойко Борисов обяви още: „Вчера в европарламента имахме много доброжелателни хора и подкрепа, поел съм ангажимент към зелените и като дойде министър Нено Димов (на екологията) може да каже няколко думи, за да се знае, че по-зелено правителство от нашето няма“.

Той обърна внимание, че след като се изгради втори лифт, ще се забрани движението на автобуси нагоре в планина, за да не се осолява пътят и да гинат други дървета.

Думата беше дадена на министъра на околната среда и водите Нено Димов, който каза, че категорично това, което може да се случи в буферната зона, която представлява 2% от територията на Национален парк „Пирин“, е само спортна инфраструктура.

„Нито една керемида не може да бъде построена извън спортната и съпътстващата техническа инфраструктура“, каза той.

Димов обясни, че за Пирин се полага много грижа и прирастът на гора там е много сериозен. „На практика, ние сме може би една от малкото страни в Европа, в която имаме прираст на природни ресурси, така че от тази гледна точка може да се каже, че това е точно така“, заяви Димов.

Ще се направи преглед и на дърветата около пътя, където имало ефект от трафика.

Думата взе и вицепремиерът Валери Симеонов, който каза, че от автомобилите се е получила просека от унищожени дървета, която е по-голяма от евентуалната бъдеща просека, която ще се прави за новия лифт.

„Ще се прави един единствен нов лифт, нищо друго няма да се прави там. Добре е това да го казваме, да го повтаряме, за да не се спекулира. Никакво строителство няма да има, защото и законът го забранява и планът го забранява. Ние най-малко ще посегнем на закона, той ще бъде спазен, екологията е важна за всички нас.
От друга страна ние трябва да дадем възможност на зимния туризъм, особено на този курорт да не
бъде ограничаван повече за транспортиране на туристите“
, категоричен бе Валери Симеонов.




В категории: Политика

6
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
6
??
20.01.2018 15:12:46
0
0
Социопати, психопати...Едно осмисляне на Управлението, от много години....като нещо повече от Джипа..., да биеш хората, езика, мисълта и т.н... социопати, психопати и т.н...Журналистиката не прави и тя нищо друго... освен да препуска и тя по тия ненормални неща....То разбира се, че това е най-лесно. Няма да работиме, само ще лъжеме, заложените капани от Комунизма - няма да се оправят.... и само ще социопатстваме....И професии и т.н. Нещата с МПС-тата и Мръсотията са точно това! Някакви критерии за Хигиена, Език, Мисъл....Няма такава държава в Европа, която да си остави Социалните Комуникации на джиповете, на неиздържаните в смислово неща, които се поднасят. Или на хора, които не искат нищо да научат. Едно си знаят ... толкова са научили ... и това си правят. Дискриминират се всички хора с по-сложни умствени възможности, критерии... От една година съм в София - страшно е това състояние на хората около мен в града - просто те изважда от нормалното ти състояние на пътник, минувач, клиент, пешеходец.
Имаш среща, тел. разговор. Не можеш да ги проведеш, докато не разкажеш какво си видял, какво се е случило...Защото си още там. Всичко е още пред очите ти. Не можеш да се откъснеш от този ужас....И преди да започнеш....повода за срещата....споделяш. Същите впечатления се потвърждават и от партньорите. Разбира се, че е така. Могат да бъдат толкова дезиориентирани, асоциални, а-активни, или хипер-активни. Не като дрогирани....а просто блокирани, неконтактни. Откъде идват тези хора? българи трябва да са ... обаче са някъде другаде. Вцепенени.... в нещо...Това е страшно масово нещо. И не само просяците, дето кой знае откъде ги доведоха... със сигурност МВР.Това се отразява на лекари, съдии ... уж интелигенция....Защото аз не виждам осмислени поведения или изказвания по страшно много въпроси. В крайна сметка, проучването на практиката, традицията на опита в европейските държави, както и нашият...Няма нормална среда тези хора също да си вършат работата....Защо до сега не е направено? Време! Много добро познаване на много обхватни спектри/нишки..., които трябва да се интегрират, наблюдение, корекции. Въобще екипи, и между-екипи.. ,които работят по тези неща. Откъсването на България от нейните си неща/традиция като култура, която се е развивала в Европейската. И съвсем целенасоченото провеждане без никакви корекции на кампании за объркване на хората. Едно си знаеме, едно си пееме... взимам си паричките, колко мачкам всеки, който иска нещо... и нищо друго не ме интересува. И спекулирам като последния циганин... ако някой иска нещо повече от мене.
5
?
20.01.2018 12:37:02
0
0
Истанбулски документ....Нямам време да чета на кой каквото му е интересно, да ти отнема времето. Явно става въпрос за някой, който е недвусмислено нахален! Да не ги изкарваме други мозъчни или психиатрични проблеми. И недвусмислено с много слаби мозъчни връзки.... Или мъжемразец или женомразец, човекомразец и от сорта ... отклонения. Добре де, защо това се тиражира....и т.н от мас-медиите? Много са им слаби ангелите, нещо от сорта се казва....да се поддаваш на подобни глупости. Посегателство срещу лично пространство, лично психологическо пространство и т.н. Говорят ми познати някакви глупости. Заповядайте на частен разговор, консултация по въпросите...Всички глупости в мас-медиите....Феминизъм/масукилинизъм. Като си кандидатствал за работа... с колко човека е бил конкурса? Защо взимат жена, а не мъж? Защото по-добре си е издържала конкурса. Да не би за нещо друго. Зимаш награда, жена, а не мъж... Другия път мъж. Трагедия, истерия? какви са тези истерии ... с тези истории?. .....писатели, композитори, художници, творци, изпълнители, интерпретатори ... всички...Защо има, къде е творческото наследство на ... Човека? Явно хора, които държат конкурси не влизат във фейсбук... Поне в България?! И в това отношение се проведе целенасочено и продължително кампания, акция ... на омраза срещу Словото, мисълта, художественото наследство.... В края на краищата, защо не се правят изводите по тия глупости? - Когато не са глупости/или омрази - художествено осмислени ценности и т.н. те са защитени с авторски права. Заповядайте на частен разговор, консултация по въпросите...
4
Демокрацията на Джипа...
19.01.2018 07:08:32
0
0
Копенхагските и Мадридски критерии, които определят следните изисквания за членство:
- стабилност на институциите, гарантиращи демокрацията, законовия ред, човешките права и респект и защита на малцинствата;
- съществуването на функционираща пазарна икономика;
-значението на високите стандарти за ядрена безопасност И високо ниво на опазване на околната среда;
... готовността да се усвояват средствата, с които ЕС ще помага на България да навакса диспропорциите в развитието си;
Разбрахте ли сега? Поздрави...
Просто обръщаме палачинката и вместо да се се занимаваме с престъпности и т.н гражданите, не знам какво....протестираме срещу мутри, демокрацията на лъжите и джиповете....Взимаме си един джип без кредит..., слагаме си цветни, неустоими лещи за 500 евро...перука за не знам още колко....и властите са вече с нас! В течението на партиините, национални и културни стратегии, пропаганди сме! Недвусмислено безмозъчните, ритнитопковците ... ги изпращаме ...по квалификационните цензове....И вие ще работите с тях... пък ние ще караме джипове. разбрахте ли сега. не само те ще карат джипове! Тарашиш, мачкаш и фучиш на всичко живо, което ти се мотка на пътя ... и това е. Ставаме Пропаганда на Демокрацията на Джипа. Сменяме Маркетинга... този не се котира, определено.
3
Проблеми с Рецепцията на Прево
18.01.2018 17:39:17
0
0
Колкото и да се обобщават нещата, които са абсолютно верни и коректни....това само потвърждава проблимите с инженеринга и Пост-инженеринга.. Ако има проблеми с тази Истанбулска конвенция, както и въобще с това, което в България влиза като "европейска риторика" - това са проблеми на Рецепцията на Преводите. Това е квалификацията. При това откъсване на страната от историческият й език, организирането на пропагандата и контекста на пропагандата, съчетани с висока езикова естетика, за някои. Определено са ясни проблемите по Рецепцията на преводите. Защо нищо не е направено по тези Проблеми на Рецепцията - кой и на кого/къде ще се изясняват тези отговори/въпроси?Ако Истанбулската Конвенция също поставя подобни проблеми - позоваване Рецепция на превода.
Нека също не се смесват понятия феминизъм/маскулинизъм с Престъпност.
Есета, импровизации по феминизъм/маскулинизъм... не представляват проблем за импровизация... колкото и Зодиите са теми на разговор.... Общо взето са от сорта - колко ти е умствения багаж.

Ето пример за организирането на пропагандата, инженеринга на пропагандата от ... Лъжците.
"В миналото градът се изграждал стихийно. Проблеми от жизнено значение са оставали неразрешени".
Просто не знам дали инженеринга по населените места и целия инженеринг дошъл от Москва (ако въобще някой те е питал за нещо, като се е одобрявал там бюджета и петилетката и строежите и езика и културата и историята и Пропагандата и Обработката/пропагандата на кадрите-строители, вишисти! примерно и т.н.....) не са "свински". Цели браншове... им е промиван мозъка...по тия маскулинизми... геометрията и много други ... просто не беше/бяха техни. Хуманитаристиката - също. И го доказвам докрая. няма да си дам геометрията - който й да е насреща ми.
2
МПС-тата. Още предложения.
18.01.2018 16:22:35
0
0
Едва ли културен човек ще повярва на "цитата" на Атанас Буров... (ако не се смени, междувременно и ако това действително е негов цитат).
Пак МПС-тата. Не само за тая мръсотия, криминалност, неизправност и т.н. Вкл. заетите площи/кв м на територията на населените места. На дължина 50 метра има 20 коли, от едната страна на улицата. На друго място, гъстотата е пак толкова, обаче в две редици. Една срещу друга. 50 м х 2.5/3 м= 150 кв м. (трети клас, училище). По нататък - редици и редици коли....
Т.е. както има норми на застрояване за сгради, спрямо площта на парцела, (или обеми) така има норми за свободни площи/коли. Затова при западняците, колите не влизат в кварталите/междублоковите пространства. Или 5-6, в този порядък, за който говоря. Има сгради-паркинги, планирани на входовете на жилищни зони. Взимаш им още повече паричките за наем на дебилните и криминални водачи. Създаваш работни места за поддръжката на сградите- паркинги, колите... При положение, че излизат от употреба двигателите с вътрешно горене??? Защо не се усвоява финансиране за такива проекти? Както е построено нещото, така след 10 години може и да го няма... Европейско финансиране, проекти.... персепктиви, доходи, развитие.... Естетика и критерии на... това е мой човек. Това е Европа или Европейска България... От пищови, бомби, ето задачи трети клас по квадратни метри без коли, прахови частици и домашно насилие....
Ето ти сега Истанбулска Конвенция... ???Качеството на комуникацията във Франция същото ли е като в комунистическа България? инженеринга... т.е. контекста на историята на качеството на комуникацията у нас. Езика във Франция същият ли е като в България? Не. Кой ще каже, че във Франция няма качество на комуникацията? Къде е нашият контекст и какво е направено за хармонизирането му към нормалното му историческо развитие. За да могат да се правят оценки, България въобще да намира своето място и развитие.
Есета по маскулинизъм и феминизъм, можем да импровизираме най-прекрасни....(Но тук става въпрос за криминализъм/престъпност) Но определено не са за читатели с подобни емоционално-смислови връзки...И за това са си виновни само те.
1
Гетото на
18.01.2018 12:09:28
0
0
Лъжа. Гетото на... света, екологията и Мисълта.
Качеството на Комуникацията. Наколко материала/коментара имам по тези неща... Заключението се проявява в мъглата/агресията, тероризма в комуникацията, който се извършва.. И защо България сама се унищожава ... спрямо нещата, качеството на комуникацията при западняците? Нашето общество, страна, претърпяла толкова интервенции, "инженеринг"с Комунизма? ( Включително качеството на градската среда, като комуникация) Омраза, инженеринг, смесването на толкова разно-различно население.... като стратегия по Качеството на комуникацията... Проблемите, които това имаше при комунизма, девиациите при пост-комунизма. Отново, става въпрос за Качеството на комуникацията! Един анализ по този показател - и всякакви лъжи, мъгли изчезват. Този параметър/показател трябва да се постави официално, в неговото аналитично наблюдение/изследване/контекстове със западно-европейските партньори. "Фалшивите" новини .. е/са част от този въпрос. Комуникацията като емоционално-смислови връзки, смислово-емоционални (ако искате афективно-смислови връзки, вместо емоционални). Каква превенция бе заложена по тези страшни неща в тези страшни пост-общества? Колите, като Качество на Комуникацията....от водачи с липса на мозъчен материал. Това дирижарена на Качеството на Комуникацията по всички направления/канали. Не само мас-медиите....
Качество на комуникация - тема Домашно насилие! Това с МПС-тата, какво е? Хората са подложени на агресията на хунтите, хунтирането, развалени коли и умишлено пипани/развалени/пригодени с разни ауспуси...,всякакви турбо-аеро ефекти!!!! Колко пъти и къде ли не, вкл. до Съдилища съм давал пример как мръсните коли се глобяват преди да влязат в населеното место. (отдолу под шасито снегът е чист! ) как се образуват задръствания, и коректните шофьори, граждани се възмущават от мръсните!!! У нас са толкова мръсни МПС-тата! Нали ако се случи да се разминеш с някой с мръсно, омазано и т.н. облекло - всеки се кара, колко е мръсно и т.н. Тази мръсотия не е ли същата гнусотия? Прахови частици и шум. В САЩ - така са пограмирани колите - че да се изключват, ако двигателят работи 2 минути без да се движи самата кола. Защо? Мъже, власти, политици....да почна да разглобявам пищови, бомби, за да обяснявам инженерни механизми. Ние въобще не сме толкова прости. Защото имаме много високо качество на комуникация. и винаги е било така. Дали правна, дали инженерна, литературна... ми е все тая на мене. Сега ще го сложа и на най-зеленота правителство. И проблемът с колите и качеството на информацията... въобще не е от това правителство, или кметски мандат. защо не изкарат полиция да ги глобява за мръсни коли, неизправни, с ефекти? И от там нататък да се чистят населените места.... Накрая ще им дойде реда...на "праховите частици", щото са най-леки. Като се хунтират всичката прах и мръсотия ... това е положението.. качество на комуникацията.
Освен това, ако една страна, човек, език не предяви претенции за Качество на Комуникацията (QC) ще бъде Гетото на... света и Мисълта.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки