Силен снеговалеж блокира някои от пътищата в страната (обновена)


Силен снеговалеж блокира някои от пътищата в страната (обновена)
Снимка: АПИ
18 Януари 2018, Четвъртък


Вижте къде има ограничения на движението

Автор: Десант

Поради силен снеговалеж и навявания е ограничeно движението по път I-5 Казанлък – Шипка. Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост по обходен маршрут: път I-6 Казанлък - Дунавци - път III-5601 Дунавци – Шейново – Шипка, информират от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

Ограничение на движението има обявено и за  път II-29 Варна - Добрич, където освен тежката метеорологична обстановка, се налага и изтегляне на аварирали тежкотоварни автомобили.

Снегът ограничи движението и по път III-2902 Кичево - Аксаковска.

Временни затруднения за придвижването  на товарни автомобили над 12 тона имаше през прохода „Република“ и по по път II-84 Велинград – Юндола, но движението там вече е възстановено, уточняват от АПИ.

За товарни автомобили над 12 тона е ограничено преминаването по път III-358 Шипково - Рибарица. Затворен за всички видове моторни превозни средства е Троянският проход.

Без ограничения е преминаването през проходите „Айтоски”, „Обзорски”, „Печинско”, „Превала”, „Предел”, „Републиката“, „Ришки” и „Рожен”. Целогодишно забранено за МПС над 3,5 тона е преминаването през „Дюлински” и „Пампорово”, а на товарни автомобили над 10 тона през „Вратник” и „Твърдишки“. Забранено за МПС над 12 тона е преминаването през проходите „Петрохан“, „Котленски“ и „Шипка”.

Близо 500 машини са обработвали през нощта пътните настилки по републиканската мрежа. През деня работата на снегопочистващата техника продължава, за да се осигури проходимостта на пътищата при зимни условия. Снеговалеж и силен вятър има в момента в областите Варна, Добрич, Търговище, Габрово, Кюстендил и Пазарджик.

Необходимо е шофьорите да тръгват на път само с подходящи гуми, да карат внимателно и със съобразена скорост.

Настилките се обработват непрекъснато, но заради ниските температури и силния вятър е възможно да има хлъзгавост и снегонавявания на платното и шофьорите трябва да карат внимателно. Блокирането на движението от автомобили, които не са подготвени за движение, затруднява работата на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори, изтъкват още от пътната агенция.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки