Меркел идва в събота в София


Меркел идва в събота в София
Снимка: Архив
17 Януари 2018, Сряда


Вижте какво ще обсъждат с Бойко Борисов

Автор: Десант

Канцлерът на Германия Ангела Меркел ще бъде на работно посещение в българската столица София в събота, 20 януари, по покана на министър-председателя Бойко Борисов, съобщават от правителствения пресцентър.

В прессъобщението се уточнява лаконично, че при срещата си лидерите на Германия и България ще обсъдят приоритетите на българското председателство на Съвета на Европейския съюз, както и актуални политически теми.


В категории: Новини , Политика

2
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
2
Приятел на България
18.01.2018 05:18:12
0
0
А и Гърция е на път да изгуби "посредничеството" на американеца Нимец и да й бъде наложено да приеме че новото име на БЮРМ ще включи думата "Македония", тъкмо защото те са про-руски настроени, както и голяма част от вас и въпреки историческата истина че древната Македония беше гръцка.
1
Приятел на България
18.01.2018 05:12:05
0
0
Защо мислите че украинците са загубили процес с Румъния за определяне морска граница и териториални води между двете страни?
Защото румънците са про-Западен докато украинци по онова време още бяха про-руски настроени.

Да не забравите че Путин неотдавна силно ви шамарува (а и гърците ги шамарува) казвкайки че славянската писменост идва от "македонските земи", тоест от Велика БЮРМ, от т.н. "Егейска Македония".

Защо е Румъния про-западна страна? Защото се надява че ще може да открадне територии от Бг. и Украйна за да възстанови Велика Румъния, с подкрепа на големите западни държави, т.н. Велики Сили възползваяки се от това, че и 2-те са про-руски страни. Обаче Украйна отдавна не е русофилска а и България има про-западно правителство, дори и президентът Румен Радев е лоялен кън НАТО и ЕС. Разликата между България и Украйна е че много българи са русофили докато при украинците е обратно.

По въпроса за опитването на Румъния да краде част от териториалните води на България с цел да стане директен съсед на Турция за в бъдеще газопроводите и нефтопроводите да ви обикалят трябва да се каже че Румъния нелегално, неправилно е спечелила международния процес с Украйна за територилни черноморски води с "аргумента" че Змийският Остров не бил остров а скално образувание (защото нямал източници от природна вода) и не можел да служи за граница между тези 2 страни. По същата "логика" страната Сингапур, която също няма такива източници, би трябвало да бъде лишена от нейните териториални води а те да бъдат предоставени на нейните съседи.
Освен това, доколкото ми е известно, през 1940 г., когато Румъния беше принудена да ви върне Южна Добруджа, българските власти са направили редица малки отстъпки в полза на Румъния, например свободно пътуване на румънски граждани от новата (за 1940 г., иначе старата, преди 1913 г. съществувала) бг-румънска граница до Тутракан, нещо касаещо морския фар в Шабла и Калиакра и т.н. Не знам дали тези малки отстъпки наистина са били имплементирани в условие на започването на Втората Световна Война. Ако не, то можете сега да ги имплементирате.
По-подобрно за тази тема в книгата: Tratatul între România şi Bulgaria, semnat la Craiova la 7 septembrie 1940 : Trecut şi prezent, автор: Aurel Preda-Mătăsaru
https://lege5.ro/Gratuit/g42dknrx/tratatul-intre-romania-si-bulgaria-semnat-la-craiova-la-7-septembrie-1940-precum-si-anexele-sale&d=2017-04-28/3
http://www.rgnpress.ro/rgn_17/categorii/analize-interviuri/24643-2017-05-02-09-30-07.html?jjj=1515595901725
http://www.takepart.com/article/2015/11/05/singapores-solution-water-crisis
https://www.antena3.ro/actualitate/verdict-la-haga-romania-a-castigat-9-700-km-patrati-de-platou-continental-79-din-suprafata-disputata-63647.html
http://stiri.tvr.ro/litigiu-romano-bulgar-pentru-un-perimetru-strategic-de-17-kilometri-patrati--in-dreptul-cadrilaterului_817130.html#view
"Domnule Președinte,
Am onoarea a Vă comunica cele ce urmează:
Ținând seamă de dorința Guvernului Român, Guvernul Bulgar este hotărît să acorde înlesniri deosebite persoanelor ce călătoresc în automobile de turism pe șoseaua Turtucaia (Toutrakan) - Silistra, în privința trecerii și a formalităților vamale.
Comisiunea mixtă, prevăzută la articolul VI al Tratatului încheiat la Craiova între România și Bulgaria, va fi însărcinată cu elaborarea unui regulament cu privire la înlesnirile de mai sus, precum și la durata lor.
Vă rog să primiți, Domnule Președinte, încredințarea înaltei mele considerațiuni."
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки