Професор се провикна: „Петко льо, капитанине" - от ръба на крепостта Цепина


Професор се провикна: „Петко льо, капитанине" - от ръба на крепостта Цепина
16 Януари 2018, Вторник


Историкът изпълни така обещанието си да поздрави Васил Михайлов за ролята му в култовия сериал, посветен на войводата

Автор: Десант

Професорът по нова история във Великотърновския университет и виден казанлъшки родолюбец Петко Петков за пореден път отсрами българския род и показа, че истински големите хора и искрени родолюбци са и големи... певци. Той качи на личната си страница във Фейсбук свой клип, с изпято от него акапелно автентична родопска войводска песен, съобщи zakazanlak.bg.

Записът включва кадри от три български планини - Пирин, Родопи и Рила. Целта му е да се покаже красотата и величието на българската земя, но не само това.

Чрез създаването на видеото професор Петков изпълнява свое обещание, дадено по време на участието му в предаването на БНТ "История БГ", посветено на капитан Петко Войвода и излъчено в края на миналата година

Тогава историкът поиска да поздрави с песен актьора, останал в съзнанието на три поколения българи като капитан Петко - Васил Михайлов, само че телевизионното време на предаването на стигна за реализира това си желание. Затова в началото на тази година професор Петков изкачва крепостта Цепина и на ръба й изпява емблематичната песен „Петко льо, капитанине", с която започва всеки епизод на култовия сериал, посветен на войводата, създаден по едноименната творба и сценарий на Николай Хайтов.

Версията на професор Петков, под името „Петковата" е качена вече в YouTube. Ученият е известен на широката публика не само с мащабните си познания за малко известни факти от българската история, но и с любовта си към китарата, балканската музика и невероятното си чувство за хумор.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки