След дъжд - качулка! Ще обезопасяват с парапети Асенова крепост


След дъжд - качулка! Ще обезопасяват с парапети Асенова крепост
16 Януари 2018, Вторник


Вече няколко са нещастните случаи с деца, паднали там

Автор: Десант

Изграждане на парапети и поставяне на предупредителни табели в местността Метоха и по пътя за Асенова крепост предвиждат от община Асеновград. Обезопасяването на скалните терени е било планирано още за 2017 г., но мястото е групов паметник на културата и се чака експертно становище от Националния институт за паметници на културното наследство.

Предупредителни табели ще поставят от община Асеновград на най-опасните места в града, посещавани от туристите. Мерките са провокирани от тежкия инцидент в събота, при който 13-годишно момче загина, след като падна от скалите над отбивката за Асеновата крепост.

Припомняме, че през 2106 г. 12-годишна ученичка пострада изключително тежко при падане от  7-метрова височина по пътя за Асенова крепост.

Табели за опасност ще има и около скалните параклиси „Свети Димитър" и „Свети Илия", край които също съществува риск от нещастни случаи. Изпратено е и писмо до Агенция „Пътна инфраструктура“, в което се настоява спешно да бъде обрушена и обезопасена скалата над пътя за Бачково до разклона за Крепостта.

„Ще бъде оградена и панорамната площадка в местността Метоха, за което още миналата година общината е заделила 23 000 лева.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки