И Момчилград се включи в протеста на общинските болници


И Момчилград се включи в протеста на общинските болници
Снимка: Медиапул
15 Януари 2018, Понеделник


Медиците спряха работа за един час в знак на съпричастност с колегите им от страната

Автор: Десант

Многопрофилната болница за активно лечение "Д-р Сергей Ростовцев” в Момчилград е една от 23-те болници в страната, обвиняващи държавата в некоректно отношение към общинското здравеопазване през последните 10 години.

Затова и нейните служители се включиха в протеста, организиран от Националното сдружение на общинските болници, съобщава телевизия СКАТ.

Точно по обяд лекари, сестри и дори пациенти застанаха пред входа на лечебното заведение, за да заявят исканията си.
 
Тази болницата е важна за региона, защото тук се лекуват хора от три общини - Момчилград, Джебел и Кирково, подчерта управителя на здравното заведение д-р Младен Къров. Той определи случващото се като последен зов за помощ към управляващите.
 
Исканията на медици в родопската община са като тези на колегите им в страната. А именно - целева субсидия, спешно изплащане на надлимитната дейност и коригиране на цените на клиничните пътеки.

Те настояват за организирането на дискусия за бъдещето на здравеопазването, защото към момента оцеляването им е под въпрос. 

Задълженията на общинските болници в България са 100 милиона лева към декември миналата година, сочат данни на Министерство на здравеопазването.


В категории: Новини , Медицина

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки