В Хаджидимово ще правят дестилерия за производство на етерични масла от лечебно-ароматни култури


В Хаджидимово ще правят дестилерия за производство на етерични масла от лечебно-ароматни култури
15 Януари 2018, Понеделник


Те ще се произвеждат от лавандула, маточина, лайка и други билки 

Автор: Десант

Гоцеделческа фирма ще изгради в в благоевградския град Хаджидимово дестилерия за производство на етерични масла от лечебно-ароматни култури. РИОСВ-Благоевград вече е одобрила инвестиционното намерение.

Проектът предвижда да бъдат построени административно-битова и производствена сгради. За нуждите на производствения процес ще бъдат обособени работно помещение, в което да се монтират дестилационните апарати (един с обем 5 кубика и един с обем 3 кубика), лаборатория, помещение за хамуриране – това е процес, в който извлечените етерични масла се смесват до хомогенност, склад за готовата продукция, склад за бидони и варели, котелно и санитарни помещения.

Технологичният процес на производство ще включва зареждане на суровината - лавандула, маточина, лайка и др. билки, затваряне на дестилационния апарат, дестилиране при определено налягане. От там дестилатът ще постъпва директно във флорентински съд, а след приключване на процеса на дестилация маслото ще се извежда и съхранява във варели от 200 л.

Вторичните дестилационни води ще се използват за получаване на вторично масло. Полученото масло в края на кампанията ще се смесва за получаване на общ хамур. Остатъкът от дестилирането ще се използва за получаване на компост.

Предвижда се да се произвеждат лавандулово масло до 100 кг, масло от маточина до 3000 кг и масло от лайка и др. билки до 1500 кг.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки