Републиканските пътища са проходими при зимни условия


Републиканските пътища са проходими при зимни условия
15 Януари 2018, Понеделник


Вижте какво още съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура"

Автор: Десант

Над 700 машини са обработвали през нощта пътните настилки по републиканската мрежа в районите със снеговалеж. През деня работата  на снегопочистващата техника  продължава, за да се осигури проходимостта на пътищата при зимни условия, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура".

Без ограничения е движението през проходите „Айтоски”,  „Обзорски”, „Печинско”, „Превала”, „Предел”, „Републиката“, „Ришки” и „Рожен”.

Забранено за МПС над 3,5 тона е преминаването през проходите „Дюлински” и „Пампорово”. Ограничено е движението на товарни автомобили над 10 тона през  „Вратник” и „Твърдишки“.  Ограничено е движението за МПС над 12 тона през проходите „Петрохан“, „Троянски“, „Котленски“ и „Шипка”.

27-те областни пътни управления и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим и продължават поддържането на републиканската пътна мрежа.

Агенция „Пътна инфраструктура“ препоръчва на шофьорите, на които им предстои пътуване, да тръгват на път само с подходящи гуми, тъй като прогнозите са за засилване на снеговалежа през деня, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на „Пътна полиция“. 

Блокирането на движението от автомобили, които не са подготвени за движение при зимни условия, затруднява работата на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори, изтъкват от АПИ.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки