Неочаквана подкрепа за лифта в Банско


Неочаквана подкрепа за лифта в Банско
15 Януари 2018, Понеделник


Шефът на Международната федерация по ски Джан-Фрако Каспер е категоричен, че новата годнола там ще засили позицията на България на световната сцена на зимните спортове

Автор: Десант

Неочаквано в подкрепа на лифта в Банско се обяви в писмо до премиера Бойко Борисов шефа на Международната федерация по ски (ФИС) Джан-Фрако Каспер. Текстът на практика обяснява защо е задължително не след две години, а час по-скоро в Пирин да се вдигне втори лифт. 

„От името на Международната федерация по ски (ФИС) искаме да използваме тази възможност, за да поздравим вашето правителство за решението да се стартира проектът за втори лифт в ски зоната над Банско.

Българската федерация по ски е много активен член на ФИС и е била домакин на стартове от световната купа, европейската купа и много други международни прояви още от 70-те години на миналия век.

След развитието на ски зоната в Банско тя е била домакин на стартове от световната купа в скоростните дисциплини – спускане и супергигантски слалом от 2009 г. Така курортът влезе в елитната група организатори, които имат необходимите технически спецификации и условия за безопасност, за да могат да организират толкова елитни състезания.

Зимните спортове не са само начин да се радваш на природата на открито, но позволяват на хората с различни физически възможности да се радват на почивката и спорта, като така допринасят за по-здравословен начин на живот. И в компанията на приятели и семейство" - пише Каспер.

Той е на мнение, че новата годнола в Банско ще засили позицията на България на световната сцена на зимните спортове и ще позволи на повече хора да се свържат духовно с красотите на природен парк „Пирин“.

„Това бе демонстрирано от Българската федерация по ски и курортите при организирането на 7-ия световен ден на снега, който е на 21 януари 2018 година. Алеко, Банско, Беклемето, Боровец, Копривки, София и Узана се записаха като официални домакини, което подчертава ангажимента на България активно да подкрепя децата и семействата да се радват на зимните спортове, снега и природата" - се отбелязва още в писмото на ФИС, който отдавна има твърда политика за пълно опазване на природата. 


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки