Интерактивен пътеводител представя триизмерни изображения на наши туристически обекти


Интерактивен пътеводител представя триизмерни изображения на наши туристически обекти
14 Януари 2018, Неделя


Холограмна инсталация в археологическия музей Сандански ще разказва за бойните подвизи на Спартак

Автор: Десант

За първи път в България триизмерен проект привлича туристи на култови за страната ни обекти. 3D представянето им ги прави по-атрактивни и забавни, изтъкват от uspelite.bg.

Първи в света iwalk пресъздават интерактивна карта на България и мобилно приложение към нея. Всеки изтеглил го на своя смартфон получава пълна информация за обекта, който желае да посети.

Създателите на 3D платформата са се погрижили изцяло за удобството на потребителя. Проектът представлява един иновативен пътеводител, който предлага маршрути, забавления, отдих и храна. Наред с тези важни предимства той ни запознава с велики хора от миналото и ни разказва митове и легенди, карайки ни да се потопим в един далечен и забравен свят.

В момента интерактивният пътеводител разработва платформа за крепостта „Калето“ в Белоградчик и пещерата „Магурата“.

През изминалата 2017 г. младите ентусиасти от iwalk създадоха 3D възстановка на паметника "Създатели на българската държава” в Шумен. В цялостен вариант платформата бе представена на 28 ноември, в чест на 36 години от откриването на мемориалния комплекс.

В момента екипът се е заел и с разработването на проект, който показва всички забележителности на Сандански и района. Трудът представлява самостоятелна карта на общината. В края на януари жителите на красивия, топъл град очакват холограмна инсталация в археологическия музей на града. На нея ще бъдат разказани бойните подвизи на Спартак.


В категории: Новини , Забележителности

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки