Българин от чужбина подавал фалшивите сигнаи за бомби на Летище София


Българин от чужбина подавал фалшивите сигнаи за бомби на Летище София
Снимка: Вестник "Сега"
13 Януари 2018, Събота


Извършителят има криминални регистрации за шофиране на кола след употреба на алкохол

Автор: Десант

Установен е подателят на телефоните обаждания за поставени взривни устройства на Летище София, НДК и Народното събрание от последните дни. Той е на 45 години, българин е и се намира в страна от ЕС. Това каза пред журналисти директорът на СДВР старши комисар Ивайло Иванов. Установено, че обажданията били са от чужд мобилен оператор.

Преди години извършителят е подавал множество сигнали, освен до обекти в страната, и до различни европейски институции, например Европейската комисия.

Иванов каза, че с партньорските служби се работи за установяване на местонахождението и задържането му.

Той добави още, че в България преди години са водени досъдебни производства срещу мъжа по същия повод, като извършителят е подавал много такива сигнали. По данни на Иванов извършителят се занимавал с подобни деяния от 2012 г. Той уточни, че от доста време подавалият сигнали не се намира в България. Извършителят има криминални регистрации за шофиране на кола след употреба на алкохол.

В последните дни той е подал три сигнала за бомба на Летище София, два сигнала за НДК и един за Народното събрание, като взривни устройства не са били открити никъде. Сигналите, които са от един и същ номер, са подадени на телефони с публичен достъп. Последният сигнал от вчера - за НДК и НС, е бил подаден на горещия телефон на община Кърджали.

Иванов напомни, че за подобно деяние е предвиденото наказание лишаване от свобода, а по Закона за тел. 112, когато са мобилизирани службите за реагиране, глобата е от 10 до 20 000 лева и е предвидено да се търси обезщетение за направените разходи от службите.




В категории: Новини , Разследвания , Свят

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Приятел на България
13.01.2018 14:17:16
0
0
Сигурни ли сте че става дума за етнически бъгларин или за бг. гражданин от небългарски етнически произход???
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки