Пуснаха на свобода сериен изнасилвач след 8 месеца в ареста


Пуснаха на свобода сериен изнасилвач след 8 месеца в ареста
13 Януари 2018, Събота


Разследването срещу него се бави заради ДНК експертиза

Автор: Десант

Заподозреният за серия нападения над жени в Кърджали е отново на свобода. 34-годишният В.Д. е пуснат от ареста след 8 месеца, прекарани зад решетки, съобщи 24rodopi.com, позовавайки се на отлично осведомени източници.

Мъжът е освободен с мярка за неотклонение „подписка”, потвърдиха от Окръжна прокуратура.

Причината е в забавяне на разследването поради изготвянето на изключително важни по случая ДНК експертизи. „По закон, лице не може да бъде задържано повече от 8 месеца в хода на досъдебното производство”, изтъква пред 24rodopi.com говорителят на държавното обвинение в Кърджали прокурор Димитрина Делчева.

34-годишният В.Д. е привлечен под наказателна отговорност за изнасилване и грабеж на една жена, както и за опити за изнасилване и грабеж на други две жени от областния център.

Кърджалийската медия припомня, че мъжът, който е от Смолянско, бе задържан след последното нападение над жена на 22 февруари м.г. Според прокуратурата, В.Д. връхлетял дама в началото на Новия мост от страната на централната градска част. Обвиняемият се опитал да ограби 26-годишна жена, която се прибирала към дома си в кв. „Възрожденци".

Първоначално той се разминал с нея, след това се върнал назад и я настигнал.  Хванал жената, започнал да я дърпа, опитал се да грабне раницата от раменете й, след което я блъснал на земята. Пострадалата паднала и се развикала за помощ, при което се появил случаен минувач, а нападателят избягал в посока към центъра на Кърджали. Там бил задържан от патрулиращи полицейски служители.

„Не съм изнасилвал. Просто исках запознанство“, твърдял соченият за сериен обирджия и изнасилвач 34-годишен мъж пред разследващите. Първоначално той бе задържан с постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража”.

В. Д. живеел в Кърджали от около година. Преди това бил на работа в София и други населени места в страната. В града край Арда го ангажирали най-вече да цепи дърва.

В района на Новия мост имаше серия от нападения над жени. Създаде се психоза, че в Кърджали броди среднощен изнасилвач.

Източник: 24rodopi.com



В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки