Зимните ни курорти ще посрещнат атрактивно Световния ден на снега


Зимните ни курорти ще посрещнат атрактивно Световния ден на снега
13 Януари 2018, Събота


Вижте какви забавления ви очакват в Пампорово, Боровец и на Витоша

Автор: Десант

Световният ден на снега е ежегоден снежен фестивал по инициатива на Международната ски федерация (FIS), като идеята е колкото може повече деца да излязат да поиграят в белите преспи.

За поредна година нашите курорти подготвят интересна и атрактивна програма за празника.

В Пампорово подготвят за 21 януари игри със снежни фигури, шейни и туби, музика и разбира се награди за всички малки и големи участници.

На 20 януари Боровец също ще събере любителите на планината, снега и зимните спортове, като първият планински курорт в България планира разнообразни забавления за цялото семейство. Желаещите да направят първите си стъпки на пистите ще получат безплатни уроци по ски и сноуборд. За най-малките са предвидени забавления в детския парк "Борокидс", а по-големите ще могат да гледат демонстрации от Планинската спасителна служба и от Българската асоциация по ски свободен и екстремен стил.

Гвоздеят в програмата за Световния ден на снега на Витоша ще е спускане с... велосипеди по пистите. Поне 80 човека ще вземат участие в надпреварата, съобщават организаторите.

Освен състезания по ски бягане, ски алпинизъм за скорост и паралелен слалом, ще има и конкурс за най-красива снежна фигура и най-голяма снежна топка.


В категории: Новини , Спортен дух

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки