Първият сингъл на „Мистерията на българските гласове“ бе изчерпан за броени дни


Първият сингъл на „Мистерията на българските гласове“ бе изчерпан за броени дни
13 Януари 2018, Събота


Той е със специалното участие на Лиса Джерард и беше издаден в цял свят в ограничените 1000 бройки 

Автор: Десант

Първият сингъл на „Мистерията на българските гласове“ - „Pora Sotunda“, бе напълно разпродаден дни преди Коледа. Той е със специалното участие на Лиса Джерард и беше издаден на 7″винил в ограничените 1000 бройки в цял свят с идеята да се превърне в колекционерска рядкост - съобщи Агенция КРОСС.

Въпреки нестандартният си формат, първоначално предвидените за българския пазар 50 бройки бяха изчерпани за 2 дни, което наложи продуцентите на сингъла и предстоящият албум "Шуберт мюзик пъблишинг" - „BooCheeMish“, който се очаква на пазара тази пролет, да увеличи първоначално предвидената за България бройка с още 60 копия. Те също бяха изчерпани преди Коледа.

Сингълът бе официално представен на 8 декември 2017 г. едновременно в България и цяла Европа, а промоцията му в САЩ бе на 15 декември. Винилът е вече е напълно разпродаден и извън България.

Броени дни след официалната премиера на плочата британското списание TheArts Desk обяви „Pora Sotunda“ за винил на месец декември, нареждайки плочата на „Мистерята на българските гласове“ сред декемврийските издания на артисти като Pink Floyd, Michael Jackson, Mariah Carey, Madness, Gregory Porter и други.

Междувременно песента беше официално представена и в две от най-слушаните предавания на британското радио BBC6. Медиите у нас и по света я разпознаха и определиха песента, като „изключителна“, „музикално събитие“ и „прекрасна". Феновете я „прегърнаха“ напълно заслужено, както заради лиричното й и нежно звучене, така и заради пленителното й видео.

Песента „Pora Sotunda“ е А страна на сингълът, а като Б страна е вкючена песента „Ганка“. Тя е хорова песен и ни връща към корените и традиционното звучене на световноизвестния хор, а преработката й е дело на композиторът Петър Дундаков. Въпреки изчерпването на физическите копия на сингъла, той е достъпен за даунлоуд и стрийминг във всички дигитални платформи.

Източник: Кросс


В категории: Добри Вести

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки