Мемориалът на Христо Ботев в Калофер отново се руши


Мемориалът на Христо Ботев в Калофер отново се руши
Снимки: karlovopress.com
13 Януари 2018, Събота


Само година след ремонта състоянието му е плачевно

Автор: Десант

Година след като държавата отпусна целеви средства в размер на 300 хиляди лева, за да бъде извършен ремонт, мемориалният комплекс Христо Ботев в Калофер отново не е в добро състояние, съобщава karlovopress.com.

Има разместени гранитни плочи и проблеми с осветлението на паметника. Кметът на града Румен Стоянов изпрати писмо до премиера, с искане да бъде извършена експертна проверка от ресорните държавни институции.



Градоначалникът посочва пред медията, че още в средата на миналата година е уведомил община Карлово за проблемите, които са възникнали след ремонта на комплекса. По думите му обаче до този момент нито от общината, която е осъществила обществената поръчка, нито от фирмата изпълнител са предприети необходимите мерки за отстраняване на нередностите:

"Преди беше така и да нямаше ток в града паметника беше така осветен, че всеки го виждаше, просто беше като един ярък символ на града, а сега в момента все едно сънувате, просто не се вижда паметника" - с болка обобщава Стоянов.

Освен, че осветлението на паметника е недостатъчно, има стълбове, които се клатят, а на тях са поставени осветителни тела. Почти навсякъде фугите между стъпалата са разрушени. "Най-големите проблеми са с фугирането, незнам с какъв материал е правен, но те са отлепиха, даже в момента продължават да се отлепят" - казва още кметът.



Становището на общината е, че повечето от поставените проблеми не са поради некачествен ремонт, а заради недобра експлоатация на съоръженията в комплекса, защото повредените стъпала били от нерегламентирано движещите си вечер АТВ-та и мотори.



Източник: karlovopress.com


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки