Боклуци и свинарници превземат картинг пистата в Кърджали


Боклуци и свинарници превземат картинг пистата в Кърджали
12 Януари 2018, Петък


Поне още десет трасета за този спорт вече са в историята

Автор: Десант

640 метра мото адреналин с 11 завоя и широчина 6 метра. Това бе картинг пистата на Кърджали. 

​В момента асфалтът там е почти разбит, бурени са пленили „островчетата”, навсякъде цари разруха, описва днешната тъжна гледка край съоръжението 24rodopi.com.



Както изтъква медията, районът вече е известен като „Свинарниците” - заради множеството градинки, в които предприемчиви кърджалийци отглеждат животни.

Пистата отдавна не работи, а за мястото й се чака инвеститор. Според 24rodopi.com, най-вероятно тук ще се вдигне поредният цех, за който няма да достига работната ръка.



Нерадостна съдба имат и други картинг писти у нас. Преди година от Хасково алармираха, че една от най-големите и най-добре оборудвани на Балканите картинг писти, която се намира там, е обявена за продан и не се знае дали ще продължи да съществува.



Затворена е и не функционира и картинг пистата Колодрума в Бургас, която е дълга 330 м и е с 10 завоя. В миналото и историята са останали и пистите в Чирпан, Сопот, Сливен, Ряхово, Попово, Козлодуй, Ихтиман, Бухово и Албена.

Функционират все още тези в Разград, Добрич, Велинград, Шумен, Твърдица, Слънчев бряг, Русе, Пазарджик, Кюстендил, Пловдив, София, Враца, Белчин бани, Варна, Брезник, Стара Загора и все пак в Хасково.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки