Д-р Иван Йотов: Желателно е децата да са във ваканция, когато настъпи грипната епидемия


Д-р Иван Йотов: Желателно е децата да са във ваканция, когато настъпи грипната епидемия
Снимка: СКАТ
12 Януари 2018, Петък


Вижте каква е инфекциозната обстановка край морето

Автор: Десант

Началникът на инфекциозното отделение в УМБАЛ-Бургас д-р Иван Йотов очаква грипната вълна да връхлети страната ни традиционно в края на януари - началото на февруари.

Тази година ще ни споходят вирусите „Хонг Конг", който вече бе доказан в София, както и Свинският грип, който пък бе доказан при пациент в Русе.

„Желателно е, когато настъпи епидемичният взрив, децата да са във ваканция, за да се ограничи разпространението на заболяването", категоричен е д-р Йотов. 

В Междувременно, в първите дни на новата година се отчита нарастване на заболелите от остри респираторни заболявания. В Бургас и региона от началото на 2018 г. са регистрирани около 300 случая на инфекции на дихателните пътища. 

През последния месец край морето се забелязва и завишение на заболелите от варицела, като броят на заразените е над 50. Има случаи и на морбили, предимно сред ромското население.

Специалистите съветват като предпазна мярка срещу инфекции и зарази да се спазва добра хигиена и редовно да се почистват и проветряват помещенията.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки