Планински бегачи ще се надпреварват в Искърското дефиле за... туршия и сланина


Планински бегачи ще се надпреварват в Искърското дефиле за... туршия и сланина
Снимка: Община Мездра
09 Януари 2018, Вторник


Любителите на бягането в пресечени местности ще отнесат още като награди „ютеници“, „ютики“, „кьопаво“

Автор: Десант

За втора поредна година любителите на планинското бягане ще имат възможността да се включат в състезанието „Kreta Run”, част от годишния спортен календар на Община Мездра. Атрактивното състезание ще стартира на 21 януари от 11 ч. от площада в центъра на с. Крета, а финалът се очаква да бъде около 14 ч.

„Kreta Run 2018” се организира от любителите на бягане в пресечени местности Александър Александров, Станислава Цветкова и планинският водач, инструктор по планинско колоездене и екскурзовод Иван Стоянов. 

Участниците ще преминат по трасе с дължина 13 км с 370 м качване. Маршрутът е дело на единствения и титаничен бегач, живеещ в с. Крета – Николай Ралчов, и ще предложи панорамни гледки към Искърското дефиле, Голема планина, Врачанския Балкан, Ржана и Веслец.

„Бягането е предимно по пътища сред горички, тракийски могили и панорами. Заповядайте на лежерно януарско трасе, където може да се пръжите един друг с нас“, приканват организаторите.

Надпреварата ще премина в 3 категории: „мЪже“, „жИни“ и „юношЕ“.

За „пръво место“ се предвижда домашна „трушиа“ и сланина, осигурена от местен кулинар. Класирания на „второ место“ ще прибере домашен суджук, а третия ще отнесе кило домашно вино.

Ще има и томбола с други домашни благини за зимата – „ютеници“, „ютики“, „кьопаво“, сланина, чесън и прочее, както и много изненади от Община Мездра.

На старта и финала пък ще има „жежък чай“ и „рикия“, изкушават организаторите.


В категории: Новини , Спортен дух

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки