Росен Ангелов не е масовият убиецът от Нови Искър, категоричен е негов бивш съкилийник


Росен Ангелов не е масовият убиецът от Нови Искър, категоричен е негов бивш съкилийник
Марин Ташков
08 Януари 2018, Понеделник


Самоубитият никога не е бил във френския чуждестранен легион и изобщо не бил агресивен. Разследването не дава отговори на най-важните въпроси, казва Марин Ташков

Автор: Десант

Росен Ангелов не е убиецът, който ликвидира цяло семейство в Нови Искър, а версията за него умишлено е наложена от разследващите. Това твърди Марин Ташков, бивш съкилийник на посочения за изпълнител на екзекуцията на шест души в новогодишната нощ, който беше открит мъртъв в неделя край село Луково.

В интервю за телевизия Bulgaria ON AIR Ташков заяви, че Ангелов не е човекът, когото описват - той никога не е бил във френския чуждестранен легион и изобщо не бил агресивен. 

"Изобщо не е човекът, който е описан. Да, той е един човек с много силно произнесено его, човек, който счита, че светът се върти около него. Но това, което се разправя, всичките тези истории, че той бил в чуждестранния легион, че бил обучен човек, това са, извинявайте, това изобщо не отговаря на истината", разказа Ташков. 

Той каза, че прекарвал с Росен Ангелов достатъчно дълго време, за да научи някои подробности около биографията му и разказа за случай на спречкване между него и младо момче в ареста. Росен си беше буквално набит. Това не е човек, който е трениран.

"Изкарват го Рамбо, а този човек е на години. Този човек никога не е бил професионално трениран. И в цялата тази версия, ако ми разрешите, има - не пробойни, има направо огромни пропуски." 

По думите му убийството е толкова брутално, че би го сравнил само с убийството на Бай Миле. Той разви версията, че за шесторното убийство са били необходими поне двама души. 

"Намерете човек, който разбира от оръжие. Най-малкото този 22 калибър са изстреляни над 30 гилзи. Това означава 4 пълнителя и половина. Един пълнител е 8 патрона. Кога този човек е убил кучето, кога е разстрелял останалите. Това местене на трупове, оставяне на джипа до кладенеца, тефтерчето... Това е все едно Хензел и Гретел - Гретел е хвърляла камъчета по пътя, за да може да се стигне до това нещо. Няма логика. Плюс това профилът на този човек е на беглец. Той е осъждан за съвсем други неща. Тука го изкараха едва ли не сериен убиец. Няма такова нещо. Много са пробойните в тезата на разследването", коментира Ташков.

По думите му в разследването има много "странни неща", като това да убиеш шест души от ревност. Росен Ангелов би бил възможен изпълнител на това престъпление, ако вечерта е бил със семейството, въоръжен, провокиран и в момент на афект. 

"Тук са коренно различни нещата. Това убийство е подготвено. За мен специално и при тази динамика на престъплението, е имало поне двама души", коментира още бившият съкилийник на Ангелов. 

По думите му Росен Ангелов не е социопат и е по-скоро човек, който "има афинитет към тази криминогенна среда". 

Ташков смята, че разследването е оставило без отговор въпроси:

Говореше майката на това момче, което е чуждо на фамилията, приятелят на убитото момиче, Боби. Тя каза, че звъняла на Нова година по телефона му, но някой отхвърлил разговора и затварял телефона. Това значи, че извършителят е бил в къщата. Какво стана с този телефон? Никой думичка не спомена за него. Другото, което е - ако някой е останал в къщата след убийството, той е търсил нещо. Според мен умишлено се подведоха хората, умишлено беше подхвърлена версията Росен. Това е мое лично мнение", каза Ташков. 

По думите му се е случило това, което всички очаквали - "Росен да бъде самоубит, което се случи". 


В категории: Новини , Разследвания

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки