Патриотите отбелязоха рождението на Христо Ботев в Бургас


Патриотите отбелязоха рождението на Христо Ботев в Бургас
06 Януари 2018, Събота


Вицепремиерът по икономическата и демографска политика и лидер на НФСБ Валери Симеонов поднесе венец пред паметника на Ботев в Морската градина

Автор: Светлана Николова

На 6 януари – денят, в който цялата страна отбеляза 170 години от рождението на един от най-великите българи – Христо Ботев, родолюбците от НФСБ и Средна европейска класа отдадоха в Бургас почит на гениалния поет революционер.

Пред паметника му в Морската градина венци и цветя поднесоха вицепремиерът по икономическата и демографска политика и лидер на „Национален фронт за спасение на България“ Валери Симеонов, заместник-председателят на партията Валентин Касабов, депутатът Христиан Митев, областният координатор на патриотите Иван Кузманов, общински съветници и симпатизанти на родолюбивата партия, журналисти от телевизия СКАТ и сайта Десант.



„Ботев е част от нашите разбирания за България. Той изцяло е вплетен в духовността на българския народ със своето творчество, със своя героизъм, със своя талант, свободолюбие и дай, Боже, тази памет да продължава бъде почитана и уважавана. Както показват всички наши възрожденци и всички наши български герои, пред които се прекланяме и които са изградили българския духовен мир, саможертвата е най-значима и най-необходима, когато става дума за защита на националните интереси, на свободата на народа, на независимостта", каза пред паметника на Христо Ботев Валери Симоенов. 

„Днешна България я има благодарение на саможертвата на великите революционери, включително и Ботев – гениалният поет и революционер. Не бива да забравяме, че бъдещето на нашите деца зависи от нашата родова памет. И саможертвата е част от тази памет.
Така че, когато говорим за Ботев, нека си спомним кой е той и какво е направил за България. Нека си спомним, че България е единственото нещо, за което си струва да умрем“
, добави Валентин Касабов. 


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки