И от "БГ Патриот" се обявиха против ратификацията на Истанбулската конвенция


И от "БГ Патриот" се обявиха против ратификацията на Истанбулската конвенция
06 Януари 2018, Събота


Възмутени сме от идеята т.нар. „социален пол“ да влезе в българската учебна система, подменяйки ценностите на традиционното българско семейство, съставено от мъж и жена, казват от Движението

Автор: Десант

От Национално движение „БГ Патриот“ се обявиха категорично против ратификацията на т. нар. Истанбулска конвенция.

От патриотичната формация изразиха в декларация искрените си надежди българският парламент да вземе морално и отговорно политическо решение, съобразено с установения семеен кодекс, традициите на българското общество, както и съгласно Конституцията на Република България.
    
"Отвъд чисто политическата част, от НД „БГ Патриот“ сме силно загрижени за формулираната във въпросната конвенция „социална роля“ на пола (социален пол), подменяща ролята на мъжа и жената в дадено съжителство.

Възмутени сме от идеята въпросният „социален пол“ да влезе в българската учебна система, промивайки мозъците на българските деца и подменяйки ценностите на традиционното българско семейство, съставено от мъж и жена.

Притеснителна е и темата с т. нар. бежански статут, който нашата държава би била задължена да дава на представители на „социалния пол“, които решат да търсят убежище в рамките на Република България, идвайки от трети страни и с неясен произход" - подчертават в декларацията си от НД "БГ Патриот".

Членовете на движението са категорично срещу домашното насилие и физическо посегателство над жените, но смятат, че подобни деяния трябват да бъдат преследвани от Наказателния кодекс и правоохранителните органи на Република България. "А не зад „домашно насилие и посегателство над жени“ и под външен натиск да се прокарват недопустими текстове, несъответстващи с моралните норми на българското общество и против Конституцията на Република България" - категорични са те.


В категории: Новини , Коментари

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки