След ДНК експертиза: Няма съмнение, че убиецът от Нови Искър е Росен Ангелов


След ДНК експертиза: Няма съмнение, че убиецът от Нови Искър е Росен Ангелов
05 Януари 2018, Петък


Издирването на изверга продължава с барети и БТР

Автор: Десант

ДНК анализ доказва, че Росен Ангелов е извършителят на шесторното убийство в Нови Искър. Той е действал сам и не е имал съучастник.

Това заяви шефът на Националната следствена служба Борислав Сарафов на брифинг в Съдебната палата.

Аутопсиите показват, че всяка жертва е убита с няколко изстрела, като в главата на всеки е произведен контролен изстрел, обясни още Сарафов.

Росен Ангелов има три присъди. Едната е за кражба, втората – за изнасилване, а третата присъда е за това, че в село Луково е съблякъл дете на 12 години и блудствал с него. За това престъпление е осъден на осем години затвор. Той обаче не е изтърпял наказанието си, защото се е укрил. През 2009 г. е обявен за общодържавно издирване.

Ангелов е обект на разследване и за кражба и обсебване. Обект е и на още едно наказателно производство, което тече в момента, което също е за блудство на лице под 14-годишна възраст.

Масираната операция по издирването му продължава с барети и БТР.



Както вече стана ясно, Росен Ангелов наскоро се е завърнал от чужбина. За него се знае, че е добър планинар. Вчера цял ден продължи операцията в горите около село Луково с металотърсачи, екипи на специализираните полицейски части, хеликоптер и тежки машини.

Районът е трудно проходим, но профилът на издирвания показвал, че е добре запознат с терена и подготвен да оцелее в планината.

В дефилето има над 300 къщи, които са необитаеми през зимата и Ангелов може да се укрива в тях, предупреждават от МВР.

Засилва се и полицейското присъствие във всички населени места от дефилето, за да се гарантира сигурността на хората, било решено още на съвещанието тази сутрин.






В категории: Новини , Разследвания

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки