Феновете на "Ботев" ще почетат патрона си в родната му къща в Калофер


Феновете на "Ботев" ще почетат патрона си в родната му къща в Калофер
Снимка: karlovopress.com
04 Януари 2018, Четвъртък


Пловдивчани ще изкажат почит и преклонение към подвига му

Автор: Десант

Феновете на Ботев по традиция ще честват годишнината от рождението на патрона на клуба Христо Ботев в рония му град Калофер на 6 януари. Ето призива на жълто-черните запалянковци в сайта bultras.com, който публикуваме без редакторска намеса:

"Да отдадем почит на големия поет и революционер Христо Ботев

Горди Ботевисти, които носят в сърцето си своя патрон и славят името му в различни краища на България и света, ще отдадат за поредна година почит към него. Този януари е по-специален за всички българи, защото се навършват 170 лета от рождението на революционера и в тази връзка родният му град ще бъде залят от пловдивчани, изказващи почит и преклонение към подвига му.

През годините "жълто-черното" семейство винаги е ставало част от големите Ботеви чествания, като за юбилея Клуба на привържениците на Ботев Пловдив и Бултрас приканват да се включим повече хора и да застанем сред първите редици, както сме го правили винаги. Такива поводи могат само да ни обединят и да ни направят по-силни, а знаем колко е важно това днес.

Знаем също, колко е важно всеки един от нас лично да застане под внушителния паметник на Христо Ботев, издигащ се над Калофер и да вдиша от историята, да поднесе своето цвете и да се слее с родния му град. Знаем също така, че и колкото сме повече на този ден, толкова успехите ще ни спохождат през цялата година".

На 6 януари от 10:00 ч. феновете, заедно с клуба и школата към него, ще се съберат пред родната къща на революционера, за да докажат, по думите им, че помнят историята, градят настоящето и чертаят бъдещето си!


В категории: Спортен дух , Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки