За пострадалите при катастрофата край Микре са събрани 22 хиляди лева


За пострадалите при катастрофата край Микре са събрани 22 хиляди лева
04 Януари 2018, Четвъртък


Десет от пострадалите все още са приковани на легло

Автор: Десант

По дарителската сметка за пострадалите перничани при катастрофата край ловешкото село Микре до края на миналата година са постъпили 22 629 лв., съобщи Наталия Минева – директор на Секретариата на Областния съвет на БЧК-Перник. Акцията по набиране на средства продължава.

Парите в сметката ще се разпределят от комисия, съставена от представители на Министерство на здравеопазването, БЧК и община Перник, в зависимост от нуждата от лечение и рехабилитация на всеки пострадал.

Десет от пострадалите при катастрофата все още са неподвижни заради тежките травми и са приковани на легло, съобщи Соня Захариева – председател на териториалната организация на Съюза на слепите в Перник.

На 17 ноември автобус, в който са пътували 25 души – членове на териториалната организация на Съюза на слепите в Перник и техни придружители , претърпя тежък пътнотранспортен инцидент.

Тогава загинаха девет души, като сред жертвите бе и шофьорът. По-късно в столична болница почина още една жена. Хората са се връщали от изнесено обучение в Дряново, организирано от Центъра за социална рехабилитация и интеграция в Перник.

Източник :БТА


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки