Проверяват бизнеса на убития Неделчо, занимавал се с кухи фирми за чистене на ДДС


Проверяват бизнеса на убития Неделчо, занимавал се с кухи фирми за чистене на ДДС
03 Януари 2018, Сряда


Касае се за изключително тежко престъпление, каквото няма аналог в близката ни история, каза на брифинг пред сградата на СДВР тази вечер Борислав Сарафов

Автор: Десант

"Касае се за изключително тежко престъпление, каквото няма аналог в близката ни история", каза на брифинг пред сградата на СДВР тази вечер Борислав Сарафов, шеф на следствието. Категорично изключвам да има самоубийство, касае се за шесторно убийство, допълни той по повод касапницата в Нови Искър.

Всички са убити с огнестрелно оръжие, не с по един, а с множество изстрели. Предстои много работа по анализи. Това е установено до момента. Към момента не сме установили оръжието на убийството, каза още той.

По начина на попаденията от изстрели се изключва самоубийство, защото никой не се самоубива с 3-4 изстрела. Няма и оръжие, а при самоубийство няма как да не се намери на мястото, посочи той.

Продължаваме да работим по всички версии, проверяваме дейността на Неделчо. Имаме данни, че се е занимавал и с кухи фирми, които чистят ДДС. Установяваме начина, по който е придобит имота - бивши собственици, проблеми, свързани с придобиването.

Всички версии продължават да бъдат актуални до отпадането на всяка една от тях, коментира главният секретар на МВР Младен Маринов.

Днес бяха проведени огледи в светлата част на денонощието. Следово куче ни заведе до джипа на семейството, където бе открит трупът на жената. И към момента продължават огледите в къщата, тъй като трябва да се вземат още биологични следи, допълни Маринов.

Убийствата са извършени в новогодишната нощ. След експертизите можем да кажем кога кой е убит. Работи изключително голям екип от разследващи и прокурори. Целият капацитет на МВР и прокуратурата е впрегнат, за да стигнем до извършителя на това изключително цинично и жестоко убийство, каза Сарафов.

Тепърва предстои експертиза на тефтерчето, допълни Марин Младенов. Към момента няма заподозрян от близките, каза още той.

Както вече стана ясно, полицията откри и шести труп - на Кети, майката на Нанси и жена на Неделчо Юнаков. Недалеч от кладенеца, в който е открито тялото, е намерено и тефтерчето на Кети, в което е имало любовни послания и сметки.

Тя е застреляна и хвърлена в кладенец, а недалеч от мястото бе открит семейния джип БМВ. Днес трупът бе откаран към Съдебна медицина.


В категории: Новини , Разследвания

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки