Истанбулската конвенция влиза в дневния ред на правителственото заседание


Истанбулската конвенция влиза в дневния ред на правителственото заседание
02 Януари 2018, Вторник


Под благовидното определение, че тя е за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие, се промъква и въвеждането на ново определение за пол и полова идентичност, различни от биологичните

Автор: Десант

На утрешното си заседание правителството ще разгледа проект за решение, с което ще предложи на парламента да ратифицира т.нар. Истанбулска конвенция. В нея под благовидното определение, че тя е за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие, се промъква и въвеждането на ново определение за пол и полова идентичност, независими от биологичния пол на лицето, установени в международното право.

Както вече сме коментирали в "Десант", ратифицирането на документа ще доведе до отхвърляне на естествените различия между мъжете и жените. 

България подписа Истанбулската конвенция през април месец миналата година.  За да влезе в сила обаче, е необходимо да бъде гласувана от българския парламент.

Ако това стане, родителите ще могат да бъдат обвинени в насилие срещу тяхното момиченце при условие, че не уважат нейното желание да се обръщат към нея като към момче. Същото може да се случи, ако те решат да потърсят медицинска помощ за детето си, което страда от разтройство на половата идентичност. Така родителите няма да могат да възпитават  децата си, в съответствие с техните лични морални убеждения.

Училищата, в т.ч. етнически и религиозни, ще могат да бъдат санкционирани, ако не позволяват на момчетата, които се идентифицират с женския пол, да използват тоалетните и съблекалните на момичета, и обратно.

Преди броени дни евродепутатът Ангел Джамбазки предупреди, че Конвенцията налага учебни програми за изучаване на хомосексуализъм и травестизъм и създава възможност за налагане на еднополови „бракове“.

Международни лобита притискат България да узакони „третия пол“

Засега само половината от държавите членки на Европейския съюз са ратифицирали спорната Конвенция от Истанбул. Много европейски страни изразяват опасения, свързани с потенциалното бъдещо правно тълкувание на текстовете, включени в нея.

Патриотичните организации у нас също категорично се противопоставят на ратифицирането й от България. Неодавна и над 30 граждански, християнски и други сдружения за защита на семейството категорично са против ратификацията на  този документ.

Трябва да се знае, че ​решенията на Съвета на Европа и Европейския парламент, с подписването на Истанбулската конвенция, не задължават страните членки да я ратифицират на национално равнище.


В категории: Новини

3
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
3
Един баща
05.01.2018 15:47:11
0
0
Това за правата на жените са бля бля. Всичко е заради толерирането на педерастията!
Както сменят съдържанието на учебниците всяка година / сякаш нещо в историята или географията се променя ежегодно /, така ще въведат извратеното понятие "социален пол" или "трети пол". Така успешно се промиват мозъци - от малки!
2
Димитрова
05.01.2018 15:40:38
0
0
Прочетете статията един вече покоен учен, казва се Прозорецът на Овертон - тя обяснява политическите и социални механизми за промиването на съзнанието ни в желана посока от политиците! Това се случва и в момента с Истанбулската конвенция.
1
Приятел на България
02.01.2018 21:13:50
0
0
Анти-гръцки, анти-български репортаж:
http://www.euronews.com/2017/12/31/bulgaria-takes-up-eu-presidency
Значи ли това че сте загубили подкрепата на Запада (всъщност: на евреите) за отношенията ви с БЮРМ?
Няма провинция Пиринска Македония. Само гръцката Македония е Македония и твърде малка част от БЮРМ.
Няма "македонско малцинство" в България. Няма национални малцинства въобще в България. Има прецеденти за това: Франция и Гърция където също няма национални малцинства. Няма и общност на "етхнически македонци", правителството на БЮРМ се е отказало от 200-300-те объркани "етнически македонци" в Благоевградско чрез договора. Като общност на "етнически македонци", не "македонско национално малцинство", могат да се посочат само скорошните имигранти от БЮРМ които са се приселили там и още притежават гражданството на БЮРМ. Надявам се че вече сте регистрирали договора в ООН, иначе бъдещите правителства на БЮРМ ще се отказат от него.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки