Търсят се спонсори за преустройство на залата за габровския хумор


Търсят се спонсори за преустройство на залата за габровския хумор
02 Януари 2018, Вторник


В музея вече имат готов идеен проект за обновяване и преустройство на една от най-любимите и посещавани експозиции

Автор: Десант

В музея Дом на хумора и сатирата вече имат готов идеен проект за обновяване и преустройство на една от най-любимите и посещавани експозиции в него – зала 1, посветена на корените на габровския хумор, информира stovesti.info.

Според директора на Дома Маргарита Доровска тази зала е портал към историята и прозорец към бъдещето. В нея илюстрациите на Борис Димовски красноречиво разказват част от местния хумористичен фолклор, вдъхновил преди години създателите на Дома на хумора да изградят институцията и да прославят в цял свят Габрово като столица на хумора.

Части от сегашната експозиция ще бъдат реекспонирани по по-различен начин. Основният елемент, който ще бъде запазен, е габровската стая с прозорчето и лампата, която свети едновременно в две стаи. Доста от другите елементи ще бъдат реорганизирани пространствено. Всичко останало ще бъде съвсем ново.

"За да направиш една хубава изложба, е необходимо добро осветление, добро експониране, рамкиране, съвременни материали и т. н. Всичко това струва пари. И тъй като това за нас е най-важната изложба, бихме искали да направим една сериозна инвестиция от около 48-50 хиляди лева.

Получихме подкрепа от Министерството на културата от 8 хиляди лева, макар да кандидатствахме за много повече. Ще инвестираме и собствени средства, но разчитаме да съберем от спонсори една сума от 18-20 хиляди лева. От една страна сумата изглежда амбициозна, а от друга аз вярвам, че когато става дума за една от ценните емблеми на града, ще намерим тази подкрепа" - изтъква директорът на габровския Дом на хумора и сатирата Маргарита Доровска.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки