Беседа в църква ще разгледа темата: „Православното семейство и синдромът на родителско отчуждение“


Беседа в  църква ще разгледа темата: „Православното семейство и синдромът на родителско отчуждение“
02 Януари 2018, Вторник


Лекцията е на богослова Бисер Божков

Автор: Десант

„Православното семейство и синдромът на родителско отчуждение“ е темата на откритата беседа, която ще се проведе в Лекционната зала на Енорийския център на храм „Св. св. Кирил и Методий” край Женския пазар в София на 4 януари (четвъртък) от 18,30 ч.

Лекторът - богословът и експертен сътрудник при храма Бисер Божков, ще акцентира върху смисъла на домашната църква - православното семейство - и предизвикателствата, които то среща в контекста на съвременните разрушителни въздействия върху светостта и мира на семейната общност.

Той ще обясни защо в семейството е недопустимо било родителите да се отчуждават от децата си или децата от родителите си, било единият родител да манипулира детето или децата в ущърб на другия родител с цел то или те да се отчуждят от родителя, срещу когото е инициирано отчуждението.

Бисер Божков ще засегне и въпроса за вредното влияние на подобни криворазбрани „амбиции“ върху физическото, психическото и духовното здраве на подрастващите, както и върху бъдещия им личен, социален, професионален и духовен живот.

Беседата отново и отново ще ни напомни, че Петата Божия заповед се простира като задължение и върху самите родители, които са призвани да запазват достойнството на другия родител в очите на децата, както и да им дават действен пример за това каква е и каква трябва да бъде истинската в Христа любов.


В категории: Добри Вести , Църкви и манастири

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки