Как да посрещнем годината на Жълтото куче


Как да посрещнем годината на Жълтото куче
31 Декември 2017, Неделя


Ето някои правила и поличби за празничната новогодишна нощ

Автор: Дина Харизанова

Според източния калентар 2018 г. ще премине под знака на жълтото земно куче. Ето с какви поличби трябва да се съобразим.

Най-важното е да не оставяме в старата година дългове след себе си – непременно трябва да върнем дължимите пари, книги или други вещи, взети назаем.

Жилището ни също трябва да бъде подготвено за празника – то трябва да се почисти, цветята да се полеят, счупените съдове да се изхвърлят, боклука също да се хвърли, прозорците и огледалата да се измият... Всичко това се прави, за да не пренасяме мръсотия в новата година, така че да избегнем неприятностите.

Как да подготвим празничната трапеза

Празничната трапеза трябва да е отрупана с ядене, тъй като Кучето много обича да похапва. Бедната маса ще доведе до нищета.

Непременно украсете трапезата с аксесоари в жълт цвят. На нея трябва да има жълти свещи, или такива в цвят слонова кост.

За вечерята трябва да има и много плодове – мандарини, лимони, банани, портокали, райска ябълка или манго. Продуктите в жълт цвят оказват положително влияние върху човешкия организъм.

Как да бъдем облечени на празника

Освен да сервирате вкусни мезета и напитки, обърнете внимание и на украсата на трапезата и тоалета си. За момичетата подхождат рокли в жълт цвят, а също и в кафеви, червени или оранжеви багри. Не трябва да се боим да експериментираме – все пак сучето е решително и целеустремено животно, затова и идващата година ще е такава и много ярка. За мъжете ще е достатъчен един аксесоар към тоалета в символичния за 2018 г. цвят – например вратовръзка или папионка в лимонено жълто.

В психологията жълтият цвят се смята за един от най-благоприятните. Той олицетворява радост, свобода и веселие – повече какво е нужно за едно празнично настроение?! По принцип хората, които предпочитат да се обличат в този цвят, са активни личности, които избягват неприятностите и се стремят да живеят в хармония.

Астролозите съветват да не посрещаме Новата година в стари дрехи, тъй като това ще ни донесе парични проблеми.

В навечерието на празника не трябва да се подстригват косите. По-добре си направете някаква прическа.

Как да посрещнем празника

Жълтото куче е домашно животно и обича уюта и топлината. Затова на всяка цена посрещнете празника в семеен кръг. Тъй като то не търпи да е само, ако семейството ви е далече, поканете на гости приятели или самите вие отидете на гости.

Кучето, освен това, не понася фалша, затова, ако все пак ще ходите на ресторант, изберете си за компания такива хора, на които може да се доверите и които обичате и уважавате.

Ритуали за изпълняване на желания

Един от най-важните ритуали в новогодишната нощ е свързан с това да си пожелаем нещо. Във формулирането на желанието не трябва да присъства отрицателната частица „не“.

За да направите новата си година щастлива, сложете под елхата една мандарина и изпийте чаша шампанско.

Най-популярният начин да се сбъднат желанията ви е като ги напишете върху салфетка. После я стиснете здраво в ръката си и отпийте шампанско.

2018 г. е най-подходящото време за нови запознанства и дела. Затова се заемете смело с работата, бъдете усърдни и всичко ще се нареди по мед и масло.

Кучето е активно животно и никога не унива, а постоянно се разва на общуването. Ако не вярвате в поличбите, просто бъдете в новогодишната нощ добри и отзивчиви и тогава новата година ще се нареди за вас благоприятно.

Но най-важното е да посрещнем празника с усмивка. Да не забравяме, че народът е казал: „Както посрещнеш Новата година, така и ще я прекараш“.


В категории: Традиции , Добри Вести

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки