Завод за цимент се хвали с подарък за Девня, от общината отсичат: Евтин пиар!


Завод за цимент се хвали с подарък за Девня, от общината отсичат: Евтин пиар!
Колажът в рекламния материал. На една от снимките се вижда и кметът на Девня, независимо че през последната година той не е участвал в съвместни инициативи с "Девня цимент"
30 Декември 2017, Събота


Отворени сме за сътрудничество с представители на бизнеса, стига инвестиционните намерения да не са показни и очевидно преследващи користна цел, казват от местната власт

Автор: Десант

От „Девня цимент“ се похвалиха в медиите, че заводът бил направил „оригинален коледен подарък към талантливи танцьори“ в Девня, като им осигурили „чисто нова зала за репетиции“ в Народно читалище „Отец Паисий 1928“. Платената публикация обаче подразни Община Девня. От местната администрация определиха съдържанието на материала като евтин пиар.

Оказва се, че „чисто новата зала“ представлява едно салонче, което продължава да бъде с неизмазани стени и с неремонтиран таван, вследствие на което помещението се наводнява при всеки дъжд.

Новото подово покритие – ламинат, което са осигурили и монтирали от „Девня цимент“, е от най-евтиния вид (бял ламинат) и не е подходящо за игра на танцьорите, тъй като е хлъзгаво, обясни заместник-кметът на Община Девня Донка Йорданова.

Отоплението пък, което са осигурили от „Девня цимент“ за въпросната зала е печка на твърдо гориво.

Никак не е ясно как това обстоятелство се вписва в стратегията на „Девня цимент“ за устойчиво развитие предвид факта, че отоплението с твърдо гориво представлява един от най-сериозните замърсители на приземния атмосферен въздух с фини прахови частици, водещ до неблагоприятни здравни последици за населението и околната среда, подчерта Донка Йорданова.

Девня е отворена за сътрудничество с представители на бизнеса, стига инвестиционните намерения към общността да са съгласувани с местната власт и да са целесъобразни, а не кухи и очевидно преследващи користна цел, каквато е непременното извличане на пиар дивидент за сметка на интересите на общността, казват от общината.

От там са възмутени, че към рекламния материал е приложена като илюстрация „грамота с колаж със снимки“, в която е използван кадър с кмета Свилен Шитов, въпреки че през 2017 г. той не е участвал в каквито и да било съвместни инициативи с „Девня цимент“.



В категории: Новини , Общини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки