Автобус, превозващ тръгнали да посрещат Новата година в Павел баня, се запали и изгоря


Автобус, превозващ тръгнали да посрещат Новата година в Павел баня, се запали и изгоря
Снимка: karlovopress.com
30 Декември 2017, Събота


Бързата реакция на шофьорът предотвратила трагедия на пътя

Автор: Десант

Автобус с пътници са запали в движение и изгоря напълно. Това се случи днес по пътя Карлово-Калофер, в местността Стражата около 12,30 ч. Няма пострадали, тъй като шофьорът е реагирал много бързо и пътниците са били евакуирани навреме.

Возилото пътувало от София за Павел Баня с 32-ма пътника, тръгнали организирано за посрещането на Нова година. Шофьорът  първи забелязал на едно от страничните огледала, че излиза дим от автобуса. Веднага спрял, за да провери какво се случва. 

"Видях, че се увеличава дима и веднага отворих вратите, за да слязат хората и багажите - това беше първото, в следващия момент веднага хванах пожарогасителя и започнах да гася, много коли спряха мъчихме да гасим, просто той започна да се увеличава огънят откъм двигателя" - споделя той през karlovopress.com. 

Сигнал на 112 е подаден от хора, които са спрели да помагат в потушаването на пламъците. Пътниците са изведени, а на мястото е пристигнал екип на пожарната в Карлово.

Час след инцидента хората са извозени до Павел Баня с друг автобус. На място са пристигнали и служители на КАТ, за да регулират движението, което бе затруднено.

Пробата за алкохол, взета на шофьора, е отрицателна.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки