Германците поканиха мигрантите, сега се чудят как да се отърват от тях


Германците поканиха мигрантите, сега се чудят как да се отърват от тях
26 Декември 2017, Вторник


За целта са готови да увеличат парите за стимулиране на доброволното връщане в родината им

Автор: Младен Янев

Германия все още е най-желаната страна за бежанци от цял свят. Сега в нея има около 120 000 души, на които е отказан бежански статут и те са длъжни да я напуснат.

Разбира се, никой не иска да бъде депортиран, така че мигрантите използват различни трикове. Някои инсценират, че са си изгубили документите, други търсят помощ от адвокати и т.н.

За да ги накара да напуснат Германия, германското правителство реши да увеличи стартовата помощ, която дава на всеки, решил да се завърне в родината си. Новината обяви германският вътрешен министър Томас де Мезиер.

“Вашата страна, вашето бъдеще, сега!” Това е името на новата програма. Тя предвижда семействата на имигранти, които са готови да напуснат Германия и които са обявили това пред германските власти преди края на февруари, да получат допълнително пари (Апропо, програмите за доброволно връщане в родината, в рамките на които засегнатите лица получават билет за самолет и стартова помощ в своята страна, се прилагат от доста време в Германия - без особен ефект, бел. ред.)

Според информация от различни медии, става въпрос за около 3000 евро на човек.

Това решение предизвика остра реакция и оживени дискусии във федералната република. По думите на Томас де Мезиер за Германия е по-изгодно да плаща такава допълителна финансова помощ, отколкото за пребиваването на мигрантите в страната.

На свой ред, председателят на неправителствената организация “Pro Asyl”, Гюнтер Бурхард, заяви в интервю за DPA, че за бежанците се взимат безразсъдни решения.

Оказва се, че въпреки негативното отношение на германското население към мигрантите, в правителствените среди, освен Ангела Меркел, все още има хора, които са готови да защитят пришълците - въпреки извършваните от тях изнасилвания, грабежи, атентати...

Вероятно след февруари, когато това “допълнение” престане да действа, правителството ще излезе с някоя нова идея за друга “финансова помощ”. 

Интересно, докога германците ще имат възможност с широки пръсти да пръскат парите на данъкопатците си, за да плащат на чужденците - същите тези, които сами поканиха при тях - че да се върнат там, откъдето с дошли?! 


В категории: Политика , Коментари , Свят

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки