Джуджетата на Дядо Коледа заплуваха в минерален басейн край Панчарево


Джуджетата на Дядо Коледа заплуваха в минерален басейн край Панчарево
Снимки: Авторът
26 Декември 2017, Вторник


Част от софиянци избраха да прекарат празничните дни край едноименното езеро

Автор: Диана Славчева

Необичайно топлото и слэънчево за декември време изкара много от останалите по празниците в София столичани извън града. 

Някои от тях се отдадоха на напълно нестандартното за сезона плакнене в открития басейн с минерална вода край Панчарево. Температура на водата му при извирането й е 49ºС, но реално хората потапят телесата си в 32 градуса.

Пара се дига над водната площ и сред мъглата се виждаха ентусиасти, които придаваха празнично настроение в съоръжението с нахлузени на главите червени шапки като на джуджета на дядо Коледа или с прикачени плюшени еленови рога и елхови клонки. 

Водата тук лекува артрити, полиартрити и пр., състояния след фрактури, невралгии, плексит, радикулит, цистит, простатит, възпалителни процеси на матката и др.

Самоковското шосе почти бе задръстено от автомобили в днешния междупразничен 26 декември - само 5 дни преди да посрещнем Нова година, като една голяма част от тях, напук на очакванията, не пътуваше за Боровец, а "акостираше" край рибарника до Панчаревското езеро. Запалените рибари търпеливо висяха край въдиците. А тези, на които риболова не се отдава, предпочитаха да си купят прясно уловена риба от водоема. 



Цените на предлаганата риба са напълно по джоба на всеки: сомовете и пъстървите вървят по 8 лева, белият амур и шаранът - по 6, щуката и бялата риба са по десетачка, толстолобът - по 3 лв., а каракудата само по 2 лева килото.


В категории: Новини , Репортажи

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки