Без такси за ясли и детски градини в Девня през 2018 г.


Без такси за ясли и детски градини в Девня през 2018 г.
22 Декември 2017, Петък


Изискванията към родителите са да са навършили пълнолетие и да живеят на територията на общината

Автор: Десант

От догодина родителите в Девня няма да плащат такси за детски ясли, градини и млечни кухни. Предложението на кмета Свилен Шитов бе гласувано с пълно мнозинство на последното за годината заседание на Общинския съвет.

Сесията бе открита с коледарски спектакъл и сурвакарски наричания в изпълнение на малчугани от детска градина „Здравец“ – кв. „Повеляново“ .

„През 2017-а преизпълнихме план-сметката на бюджета, а преходният остатък е в размер на 269 хил. лева. Същевременно общият приход от детски ясли и градини е от порядъка на 40 хил. лева, така че можем да си позволим да поемем този разход, за да облекчим младите семейства“, обоснова се Свилен Шитов.  По негово предложение от местния бюджет оттук нататък ще бъдат отпускани по 500 лева за всяко новородено дете

Изискванията към родителите са да са навършили пълнолетие и да живеят на територията на общината.

Общо 3 хил. лева еднократна финансова помощ гласува местният парламент за семейството на тризначките Йоана, Елица и Рая, които се родиха на 15 януари м.г.

С чекове от по хиляда лева се сдобиха и двама изявени спортисти от Девня – ММА бойците Фердун Османов и Димитър Костов, които прославиха България и родния си град пред света.

Общо 7 хил. лева бяха отпуснати и на три църковни настоятелства на територията на общината. Средствата ще се изразходват за ремонт и стенописи на православните храмове в селата Кипра и Падина, както и за декорация на ритуалния дом в квартал „Повеляново“.


В категории: Новини , Общини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки