По инициатива на Валери Симеонов: Тръгват редовните полети по директната авиолиния София – Одеса


По инициатива на Валери Симеонов: Тръгват редовните полети по директната авиолиния София – Одеса
21 Декември 2017, Четвъртък


Първият редовен полет ще бъде изпълнен в петък. В него ще участват народни представители и правителствена делегация, водена от вицепремиера и лидер на НФСБ

Автор: Силвия Горанова

На 22 декември ще бъде изпълнен първият редовен полет по маршрута София - Одеса - София, по който е назначен въздушният превозвач “България Ер”, съобщават от пресцентъра на правителството.

Стартирането на експлоатацията на линията е по инициатива на вицепремиера по икономическата и демографска политика и лидер на НФСБ Валери Симеонов.

Проектът е осъществен с активното съдействие на министъра на финансите Владислав Горанов и министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски.

Всяка седмица - в петък и в неделя, ще се извършват полети в двете посоки, уточняват от кабинета на вицепремиера.

Линията ще подобри свързаността между двете държави и ще позволи на историческите български общности в Украйна да заздравят своите връзки с родината. Така ще се създаде възможност учещите и работещи в България бесарабски българи да избегнат тежкото 10-12 часово пътуване с автобус.

През юни с промяна в Закона за трудовата миграция и трудовата мобилност и в подзаконовата нормативна уредба беше облекчено договарянето със сезонни работници, което позволи в летния туристически сезон 2017 над 3000 граждани на Украйна и Молдова от български произход да работят у нас.

Новата въздушна линия ще позволи по-високата им мобилност през 2018 г., както и развитието на двустранните туристически и икономически отношения с Украйна и Молдова.

В първия полет до Одеса ще участват народни представители и правителствена делегация, водена от вицепремиера Валери Симеонов.


По предложение на генералния ни консул в Одеса – Димитър Тучков, директорът на Българския културен център Дмитрий Фьодорович Терзи предаде на Валери Симеонов ценна реликва, свързана с Христо Ботев. Това се случи по време на визитата на вицепремиера в Украйна през август


В категории: Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки