Баща преби сина си - не слушал в час


Баща преби сина си - не слушал в час
Центърът на пловдивското село Дуванлии
21 Декември 2017, Четвъртък


Накрая вързал детето босо за оградата на гробищата в пловдивското село Дуванлии 

Автор: Десант

Районна прокуратура в Пловдив образува бързо наказателно производство срещу 36-годишния  Христо Ангелов от с. Дуванлии, заради „противозаконно лишаване от свобода на малолетното му дете".

В хода на разследването е установено, че на 20 декември бащата получил обаждане по телефона от Директора на ОУ »Хр. Смирненски» в с. Житница, че деветгодишният му син Димитър не слуша в училището и се закача със съучениците си.

След като детето се прибрало в дома си, родителят го посреща с яки шамари, но по-късно грабва метален ръжен и дървена пръчка, която счупил на пет места по време на побоя.

Свидетели на ужасяващата гледка стават майката на детето Е. Боянова, с която Ангелов съжителствал на семейни начала, както и двама от братята му.

Разяреният родител замъкнал пребитото момче до гробищния парк на с. Дуванлии, където го завързал босо за оградата на гробището и го оставил там, като се прибрал в дома си.

Малолетният Димитър успял сам да се развърже, след което случаен минувач го откарал в медицински пункт в с. Калояново за оказване на медицинска помощ. Понастоящем е хоспитализиран в пловдивската УМБАЛ „Св. Георги" - за щастие, без опасност за живота.

Към настоящия момент по делото е разпитана майката на детето и се провеждат разпити на всички лица, очевидци на престъплението, назначени са съдебно-медицинска експертиза на детето, втора съдебно-медицинска експертиза на иззетите с протокол за оглед на местопроизшествие веществени доказателства, съдебна психиатрична експертиза на Христо Ангелов и комплексна съдебна психиатрично-психологична експертиза на малолетния Димитър, съобщават от прокуратурата.

Христо Ангелов е задържан за 24 часа и предстои искане за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“. Продължават активни следствени и оперативни действия по делото, като са уведомени и социалните служби за случая.

За подобно деяние законът предвижда лишаване от свобода от 3 до 10 години.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки