След 20 декември: Сатурн носи изпитание на лековерните и подкрепя аскетите


След 20 декември: Сатурн носи изпитание на лековерните и подкрепя аскетите
20 Декември 2017, Сряда


Няма да бъде толериран хаоса, безпорядъка, разстройство, безплодните мечти. „Вземете го и го направете” - това е девизът на Сатурн


На 20 декември Сатурн премина в Козирог, знака на своето владение и ще бъде в много силна позиция. Окончателното му излизане от знака ще стане на 17 декември 2020 г. От тук планетата ще започне да стабилизира основата на нашия живот и да създава солидни основи за изграждане на бъдещето. Този транзит на Сатурн отбелязва времето на израстване и поемането на повече отговорност.

Време е да видите обстоятелствата каквито са, а не каквито бихте искали да бъдат. Сегашната ингресия на Сатурн в Козирог става почти едновременно с навлизането на Слънцето в същия знак.

По време на транзита на Сатурн над Козирог през 2017 - 2020 г., той ще формира различни аспекти с планетите. Най-осезаеми ще бъдат аспектите на бавните планети, тъй като влиянието им във времето е много по-дълго, отколкото при бързото планети.

Първият доста труден и добре усетен аспект ще бъде в периода от 29 март до 9 април 2018 г., когато Сатурн в Козирог ще съвпадне с Марс, ще формира квадрат към Слънцето и ретроградния Меркурий в Овен. Това ще бъде аспект на трудни времена, борба, сблъсък на интереси, невъзможност за преговори, разпадане на съществуващи споразумения и договори.

Следващите трудни аспекти ще бъдат в началото на 2019 и 2020 година, далечно време, затова сега няма да ги споменаваме. Мнозина възприемат Сатурн като планета на ограниченията, която предизвиква изпитания и несгоди. Това схващане се основава на идеята, че Сатурн е Господар на Кармата.

Сатурн винаги предлага някои възможности, но това не са подаръци на съдбата, както при Юпитер.
На нас се дава само това, което заслужаваме и нищо повече, така че пътят няма да е лек.

За да приемете даровете на Сатурн, ще ви се наложи да покажете трудолюбие и отговорност, но резултатите ще доведат до по-добър живот. Разбира се, неговият начин на действие понякога е жесток.

Въздействието на Сатурн може да предизвика трудни ситуации, но това само означава, че е било необходимо да се разрешат тези ситуации по-рано. Сатурн - това е времето, Кронос, който отрязва мъртвите клони и освобождава място за нещо по-полезно. Това е времето за постигане на целите, завършване на дългосрочни проекти и стартиране на нови.

Сатурн се смята за символ на земната практическа мъдрост. Ще изисква дисциплина, отговорност, сериозност, точност, организация, търпение. Периодът на преминаване през Козирога на Сатурн е времето на тестване, преди всичко за хората със Слънцето в Козирог. А също и за хората със Слънце или Асцендент в знаците на кардиналният кръст - Овен, Рак, Везни. И разбира се за онези, които имат в Козирог планети в ъглови домове.

За всички тях настъпва време на сериозни промени и важни събития. Ще почувстват влиянието на Сатурн и хората, които имат Сатурн в Козирог в хороскопа си. Това са хората родени в периода: 1989-1991, 1959-1961, 1929-31 година.

Сатурн ни кара да учим неусвоените си уроци, принуждава ни към сериозна работа, за която не сме били готови, учи ни да приемаме факта, че никакви материални обстоятелства не са вечни и не могат да ни обезпечат с гаранция за защитеност.

Тъй като Козирог е знак за изпълнителната власт, на първо място този транзит засяга хората, заемащи ръководни длъжности – бивши и настоящи. В зависимост от индексите на личния им хороскоп, е възможно да се укрепят техните позиции, да се появи нов етап по служебната стълбица или да донесе плачевни ситуации. Сатурн взема предвид професионалните качества, старание и отдаденост на каузата.

Главните сфери, които Сатурн ще подложи на инспекция и може да внесе важни промени са кариерата, професионалната дейност, социалното положение и статус, взаимоотношения с висшестоящите хора и инстанции, йерархичните и социални структури, също така всичко, което касае стари роднини, недвижима собственост, строителството.

Като правило в първата половина на знака създава дефицит, недостиг и проблеми в тези сфери, които са му подвластни. При преминаването му през втората половина и особено в последните градуси на знака започва да носи плодове и резултати от извършената вече работа в предишния етап. Това ще стане след средата на 2019 и 2020 година.

През 1929-1932 година, когато Сатурн е минавал през Козирог, под влияние на великата депресия и световната икономическа криза, огромно количество хора са загубили работа и стабилност. При преминаването му през този знак, поради различни причини стават големи правителствените промени, парламентите се разпадат, рокади на министрите.

Да си припомним, че последно Сатурн беше в знак Козирог през периода 14.02.1988 – 10.06.1988; 12.11.1988 – 06.02.1991. Отново много хора загубиха освен работа и стабилност, но и се разрушиха плановете им за бъдещето и различни перспективи. Разрушава се всичко външно, което е основано на илюзиите за нашата безопасност и устойчивост.

Тогава за една нощ се разпадна Германската демократична република. Паднаха от власт върховните глави на Румъния, България и другите държави от соц лагера, смениха се правителства, стана перестройката в СССР. По време на преминаването на Сатурн в знака на Козирог ще се приемат нови правила, закони, правилници, наредби, създаване на нови управителни и надзорни органи, разработени планове за развитие на определени отрасли на промишлеността.

Сатурн в Козирог е насочен към създаването и постиженията, така че не е агресивен. Възможно е да се разразят местни конфликти, които се основават на борба за власт, разделение на сферите на влияние. Протестите е възможно да се потушават с твърда ръка, опити за решаване на проблемите чрез силови методи.

Възможни са скандали с високопоставени хора, да бъдат обвинени в корупция и предателство. Може да се очакват природни бедствия, често земетресения, свлачища, лавини и т.н. Възможно е да настъпи глад, поради загиване на реколтата от лошо време или болести, нашествие на насекоми.

Великият Учител Сатурн в знак Козирог ще изисква от нас по-голяма осъзнатост, отговорност за своя избор и път, повече ефективност и старание в действията. Сатурн не обича да подарява. Всичко трябва да бъде изработено и платено, но пък достигнатите успехи остават за много дълго време.

Самодисциплина и самоконтрол. Сатурн подкрепя аскетите. За тези, които са свикнали с прекалена консумация, настъпва трудно време. По това време ще трябва да се ограничите, да започнете да се отнасяте към ресурсите по-сериозно. Въобще повече сериозност.

Лекомислените и безразсъдни действия тази планета не обича и бие през ръцете много болезнено. По време на преминаването на Сатурн през Козирог, всеки трябва психологически и духовно да израсте. Целенасоченост и планиране. Сатурн не харесва тези, които живеят ден за ден.

Това е благоприятно време за хората, които могат да планират своите цели за дълги периоди. Козирог е знак на здравия разум и очаква хората да мислят повече и да действа рационално.

Сатурн не толерира хаоса, безпорядъка, разстройство, безплодните мечти. „Вземете го и го направете” - това е девизът му. Не чакайте другата седмица. Не отлагайте за утре. Направете това, което трябва сега.




В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки