Сезонът в Боровец започва с безплатно нощно спускане по пистите


Сезонът в Боровец започва с безплатно нощно спускане по пистите
20 Декември 2017, Сряда


Легендата Петър Попангелов и децата от самоковските ски и сноуборд клубове пък ще пуснат символично първата седалка на седалковия лифт „Ястребец експрес“

Автор: Десант

В събота от 8,30 ч. на долната станция на седалковия лифт „Ястребец експрес“ легендата Петър Попангелов и децата от самоковските ски и сноуборд клубове ще пуснат символично първата седалка в курорта Боровец и ще скъсат банера „Borovets is Open" с пожелание за успешен сезон, чудесно време и незабравими часове по пистите.

Всъщност феновете на снежните спортове ще имат шанс да се спуснат първи по ски пистите още в нощта преди официалното откриване с безплатно нощно каране в зона „Ситняково“. То ще започне в 18 ч., а последното качване от долната станция на лифт „Мартинови бараки“ ще бъде в 21,30 ч. в петък вечерта.

Гостите на курорта ще могат да карат без пари по „Ситняковски път”, писти „Мартинови бараки“ (1, 2, 3 и 4), „Рила“, „Иглика“ и „Ротата“, както и да ползват лифтовете „Мартинови бараки“ и влековете „Рила“, „Иглика“ и „Ротата“.

След застудяването през последните дни от „Бороспорт“ са произвели достатъчно изкуствен сняг и са осигурили стабилна основа на пистите, която гарантира, според специалисти, отлични трасета през целия сезон. Естественият снеговалеж също е помогнал за оформянето на безупречни трасета.

В събота през целия ден в курорта ще има музика, а инструкторите от ски училище „Бороспорт“ ще дават безплатни уроци за начинаещи пред хотел „Рила“.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки