АПИ: Пътищата в страната са проходими - но при зимни условия


АПИ: Пътищата в страната са проходими - но при зимни условия
19 Декември 2017, Вторник


Вижте кои проходи са затворени и къде няма ограничения

Автор: Десант

700 машини и 1200 човека почистваха пътните настилки от републиканската мрежа в районите със снеговалеж през изминалата нощ. Всички пътища са проходими при зимни условия, съобщишефът на Дирекция „Поддържане на пътната инфраструктура“ в АПИ  инж. Михаил Рашков в сутрешния блок на БНТ.

Най-силен през нощта бе снеговалежът в Родопите. Ограничено е движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона по път II-37 Батак – Доспат, път III-842 Белово – Юндола,  по път II-35 Троян – Кърнаре, в прохода „Петрохан“, както и в „Превала“ и „Шипка“.

Ограничено е движението и за МПС над 10 тона в проходите „Вратник“ и „Твърдишки“. В „Дюлински“ и „Пампорово“ е забранено движението на моторни превозни средства над 3,5 тона.

Без ограничения е преминаването през „Айтоски”, „Котленски”,  „Обзорски”, „Печинско”, „Предел”, „Републиката“, „Ришки” и „Рожен”.

27-те областни пътни управления и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим и са в готовност за поддържане на републиканската пътна мрежа. Агенция „Пътна инфраструктура“ препоръчва на шофьорите, на които им предстои пътуване да тръгват на път само с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на „Пътна полиция“. 

Блокирането на движението от автомобили, които не са подготвени за движение при зимни условия, затруднява работата на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори, предупреждават още от пътната агенция.

В три области - Смолян, Кърджали и Хасково, е обявен от Националния институт по метеорология и
хидрология на БАН жълт код за снеговалеж за днес, 19 декември. Това е най-слабата степен за
предупреждение за опасност.



Той означава, че има повишена вероятност за опасни метеорологични явления и са възможни щети.

В останалата част на страната кодът е зелен, което означава, че въпреки възможните валежи, опасност няма.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки