Екозаводът в Шишманци горя за пореден път


Екозаводът в Шишманци горя за пореден път
Снимка: Архив, btvnovinite.bg
18 Декември 2017, Понеделник


На територията на предприятието се съхраняват доста горивни отпадъци

Автор: Десант

РИОСВ – Пловдив проверява изпълнението на нормативните изисквания по опазване на околната среда във връзка с възникването на поредния пожар в района на екозавода в с. Шишманци.

На територията на предприятието, което е в близост до екологичния завод, се съхраняват горивни отпадъци (RDF), уточняват от пловдивската екоинспекция.

Фирмата-оператор притежава съответната документация по Закона за управление на отпадъците.

Пожарът е възникнал на 16 декември късно вечерта, за което е сигнализирана Областната дирекция по пожарна безопасност и защита на населението в Пловдив. Ситуацията е овладяна в неделя преди полунощ.

РИОСВ – Пловдив не е била информирана за пожара в района на екозавода в с. Шишманци от община Раковски, на чиято територия се намира, нито от  ОДПБЗН – Пловдив, нито от фирмата, на чиято база се е случил инцидента.

Припомняме, че на територията на завода за преработка за битови отпадъци в пловдивското село Шишманци вече периодично избухват пожари. След като през юни голя хале за пластмасови отпадъци, то повторно се запали и през септември.

Преди това през 2015 г. пламнаха над 10 декара от депото за отпадъци.

Засега, за щастие, инцидентите се разминават без тежки последици за населението на околните селища, макар че през лятото Шишманци бе сериозно обгазено.  


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки