Румънски и гръцки патрули ще бдят за сигурността в Банско


Румънски и гръцки патрули ще бдят за сигурността в Банско
Снимка: Община Банско
18 Декември 2017, Понеделник


Допълнителните полицейски служители ще бъдат разположени на трите входно-изходни точки на курортния град, както и в района на ски зоната

Автор: Десант

От днес в Банско започват да патрулират допълнителни полицейски сили, включително гръцки и румънски патрули.

Това обяви лично кметът на курортния град Георги Икономов, който заяви, че за него въпросът за спокойствието и сигурността на посетителите в една от най-предпочитаните зимни дестинации на Балканите е базов. 

Добрата съвместна практика на българските, румънски и гръцки органи на реда в курорта се реализира за поредна година в Банско в интерес на туристите, посещаващи ски центъра, както и за обезпечаване на сигурността им по време на техния престой.

На съвместна среща между представители на трите страни - Гърция, Румъния и България, стана ясно, че средно за активния зимен сезон в курорта, ще присъстват допълнително около 40 полицейски служители, които ще бъдат разположени на трите входно-изходни точки на Банско, както и в района на ски зоната.

Основните задачи, които ще се изпълняват, ще бъдат в посока контрол на обществения ред, превенция срещу престъпността, както и спазване на правилата за движение.

Директорът на Областната дирекция на МВР в Благоевград, комисар Николай Хаджиев, се обърна с апел към гражданите и посетителите на курорта да бъдат бдителни и да подават сигнали в случай на забелязани съмнителни лица. Той поясни, че гражданите следва да възпитат в себе си по-висока наблюдателност и отговорност поради завишеният риск от терористични актове в световен мащаб.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки