Убийството на малкото момиченце - най-вероятно извършено от жена с психични проблеми


Убийството на малкото момиченце - най-вероятно извършено от жена с психични проблеми
18 Декември 2017, Понеделник


Майката и нейна приятелка са разпитвани до зори

Автор: Десант

Майката на намерената мъртва Дамла – Садет Муса, и нейна приятелка са били разпитвани до 4,00 ч. призори, разкрива 24rodopi.com, позовавайки се на отлично осведомени източници.

Работи се по версията, че вече са задържани убийцата и съучастницата на убийството на малкото момиченце, което бе открито мъртва в неделя сутринта в Момчилград.

Както първи 24rodopi.com писа, близка на убитата Дамла, пазена от полицаи, е била прегледана снощи в Спешното отделение на болницата в Кърджали. Освидетелстването от лекар се прави на лице, което трябва да бъде задържано. Така се прилага Законът за изпълнение на наказанията и задържането под стража.

Най-дълго вчера са продължили разпитите на майката на Дамла, като в тях е участвал и психолог на вътрешното ведомство, изтъкват още от медията. 

Основната версия е, че детето е удушено от жена, коментират психолози от МВР. По мнението им това е извършено от близък на семейството или много близък роднина.

„За разследващите вече почти няма въпросителни. За тях случаят с убийството на 7-годишната Дамла е разрешен. Аз мога да кажа само като моя лична прогноза на базата на събраната от репортерите на 24rodopi.com неофициална информация и сведенията от мои източници, че когато след 2-3 месеца започне съдебният процес срещу убийцата, казусът ще бъде „В затвора ли да я пратим или на лечение в психиатрия“, коментира в сутрешния блок на телевизия Bulgaria On Air Илхан Андай от 24rodopi.com.

Припомняме, че тялото на малката Дамла бе открито в неделя сутринта в дома на семейството в жилищен блок в Момчилград. На ужасяващата гледка попада майката между 6,30 и 7,00 ч., когато тя твърди, че се върнала у дома си след нощна смяна в „Теклас”. Работещи в предприятието обаче твърдят, че през почивните дни там не се работи през нощта. 

Очаква се на пресконференция МВР и Окръжна прокуратура да изяснят подробностите по случая.

​Междувременно главният прокурор Сотир Цацаров обяви, че до този момент е трудно да се каже, че има лице, което е заподозряно. По думите му, има оперативни версии, като част от тях са далеч по-истинни от другите, но в крайна сметка се нуждаят от доказателства.

„В момента нещата са свързани с провеждането на разпити, оперативни беседи, с изясняването на обкръжаващата среда и по местоработата на майката, и на детето, и на всичко друго. Но най-важното в момента са експертизите на веществени доказателства“, подчерта още обвинител номер едно.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки