Смениха игумена на Бачковския манастир - поема го клирикът на Видинската епархия архимандрит Самуил


Смениха игумена на Бачковския манастир - поема го клирикът на Видинската епархия архимандрит Самуил
16 Декември 2017, Събота


Светият синод вече е и с нов пиар

Автор: Десант

На заседанието си от 15 декември Светият синод реши да освободи от длъжността игуменът на Бачковската ставропигиална св. обител "Св. Успение Богородично" архимандрит Симон (Бодуров), който бе прехвърлен да служи в Русенска епархия.

На негово място бе назначен архимандрит Самуил (Николаев Теодосиев), клирик на Видинска епархия. Причината за смяната на игумена на манастира не се посочва в съобщението на патриаршията.

Пред bTV обаче отец Симон заяви, че освобождаването му е неочаквано за него. Той изкара на поста три години, като наследи манастира от дядо Борис, който пък беше отстранен заради секс скандал.

Въдворяването на новоназначения игумен ще извърши  на 17 декември Мелнишкият епископ Герасим, Главен секретар на Синода.

Ден по-рано за официален говорител на Светия синод и духовен надзорник на неговия отдел "Връзки с обществеността" бе определен Старозагорският митрополит Киприан.

Поради необходимостта от назначаването на духовно лице на длъжността началник отдел "Връзки с обществеността" от длъжността бе освободена досегашната пиарка на патриаршията Александра Карамихалева, която вече е главен редактор на "Църковен вестник".

А шеф на отдела става протойерей Николай Георгиев.


В категории: Добри Вести , Църкви и манастири

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки