Кметовете на цяла Благоевградска област застават зад каузата „Банско”


Кметовете на цяла Благоевградска област застават зад каузата „Банско”
Снимка: Община Банско
Ключови думи: Банско, ски зона, протест
14 Декември 2017, Четвъртък


Протестиращите, които вчера вечерта затворига главния път Е79, се обявиха против псевдоеколозите, които се намесват в регионалното развитие, без да успеят да извадят нито един екологичен довод

Автор: Десант

„Кметовете на цяла Благоевградска област застават зад каузата „Банско”! Кметове, независимо от своята партийна принадлежност, подкрепят безусловно развитието на ски зона Банско! Защото знаят, че това е поминък, това са работни места и просперитет за целия регион и аз им благодаря!" - това заяви кметът на курортния град Георги Икономов по време на вчерашния протест, при който жители на Банско и кметовете на общините Разлог, Симитли, Петрич, Сандански, Якоруда и Струмяни, затвориха Главен път Е-79.

„Чий глас трябва да бъде чут?!? Чии интереси трябва да бъдат защитени?!? Докога шепичка хора, непредставляващи никой освен себе си, защитавайки единствено небългарски интереси, ще пречат на развитието на цял един регион? Време е за решения!” - това заяви Икономов пред събралото се множество.

Акцията бе в отговор на исканията на природозащитниците да не се развива ски зона Банско и да не се изграждат нови съоръжения в концесионната зона. Протестиращите бяха подкрепени също от кметовете на Гоце Делчев, Белица и Гърмен, които бяха възпрепятствани да присъстват, но заявиха своята съпричастност. 

С плакати и скандирания „Народът на Банско срещу зеления рекет”, „Българите срещу зелената мафия” и „Искаме бъдеще за децата си”, участниците в протеста заявиха своята категоричност подкрепа за развитието на Банско и се обявиха против псевдоеколозите, които се намесват в регионалното развитие, без да успеят да извадят нито един екологичен довод.

От Община Банско заявяват, че протестните акции ще продължат, за да бъде чут гласа на Югозапада, когато се взимат стратегически решения за развитието на региона.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки