КУРИОЗ: Колоездач блъсна бургазлийка на... велоалея


КУРИОЗ: Колоездач блъсна бургазлийка на... велоалея
Снимка: Флагман
14 Декември 2017, Четвъртък


Инцидентът става пред входа на Транспортна болница в морския град

Автор: Десант

Бургазлийка пострада на излизане от Транспортна болница в морския град. Жената била на профилактичен  преглед, когато на излизане от лечебното заведение я блъска колоездач, който се движил по велоалеята, минаваща точно пред входа на лечебното заведение.

От удара пострадалата пада на земята, губи съзнание и по спешност е приета в УМБАЛ- Бургас с мозъчно сътресение, където остава три дни за лечение. За да предпази от други подобни инциденти, тя веднага сигнализира обществения посредник на Бургас Тодор Стамболиев.

„Зачестиха случаите с пешеходци и на велоалеите. Ако не се даде гласност и не се обърне внимание от компетентните институции, инцидентите ще се увеличават” пише до омбудсмана пострадалата.

Само преди дни при подобен случай пострада сериозно доайенът на рубриката „Другата история" на телевизия СКАТ - Иван Григоров, който е със счупен таз. Колоездачът му връхлетял, докато водещият пресичал на пешеходна пътека.

„Когато се запознах със сигнала, отидох на място и видях, че наистина само на няколко метра от входа на Транспортна болница е велоалеята. Поради наличие на рампа за трудноподвижни лица до аптеката и поставени саксии за цветя, няма добра видимост. Все пак става въпрос за централен вход на болница, а тя се посещава в по-голямата си част от лица със здравословен проблем и често със затруднено или забавено движение и реакции.

Именно липсата на видимост е станала причината  за случилия се инцидент. Странно е велоалеята да бъде на самия вход/изход на лечебното заведение. Това, което се е случило с тази жена, може да не бъде единствен и изолиран случай. Затова са необходими мерки, за да стопираме подобни инциденти” - коментира случая бургаският омбудсман.

Той вече е изпратил писма до началника на Отдел „Безопасност и организация на движението” към Община Бургас Иван Гюлев, както и до ръководството на Транспортна болница.

„Мисля, че е редно да бъдат взети мерки или за ограничаване на движение на велосипедисти пред и в близост до входа на болницата или, като се вземат мерки за подобряване на видимостта на излизане от болницата. Най-удачно е, ако се вземат  мерки и в двете посоки” - категоричен е Тодор Стамболиев.

Той се надява на адекватни резултати от институциите, за да могат да бъдат предотвратени инцидентите за в бъдеще.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки