Мая Манолова благодари на депутатите за приетите промени в Кодекса на труда


Мая Манолова благодари на депутатите за приетите промени в Кодекса на труда
14 Декември 2017, Четвъртък


Вече има възможност хората, които не са получили заплатите си от некоректни работодатели, да го направят през учредения за целта фонд

Автор: Янко Крумов

„Всички, които през последните 3 години не са си получили заплатите от своите некоректни работодатели, вече ще могат да го направят през Фонда за гарантиране на вземания на работници от фалирали предприятия“.

Това заяви омбудсманът Мая Манолова на брифинг в Народното събрание, след като депутатите окончателно приеха на второ четене промените в Кодекса на труда, които слагат край на практиката на некоректни работодатели да не изплащат заплати, осигуровки, извънреден труд, както и да не изпълняват договорени социални ангажименти към служителите си.

„Вече ще бъде забранено и няма да е възможно да се продават и фирми на клошари, с цел некоректни работодатели да избягат от отговорност към своите работници и да не им платят дължимото“, обясни Манолова.

Тя уточни, че работници с неизплатени заплати няма да могат да си получат парите веднага, но процесът ще се случи в рамките на следващата година.

„Нито един лев, който се дължи на работник, няма да бъде изгубен“, категорична е омбудсманът.
Тя благодари на депутатите от всички парламентарно представени групи, че са показали, че могат да работят заедно в интерес на гражданите, които са най-онеправдани.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки