Увеличават с 32% квотата на България за улов на калкан


Увеличават с 32% квотата на България за улов на калкан
Ключови думи: квота, улов, калкан, цаца
13 Декември 2017, Сряда


Това се случва за първи път след присъединяването на страната ни към ЕС

Автор: Десант

Квотата за улов на калкан за България и Румъния е увеличена, а тази за трицоната (цацата) се запазва на нивата от 2017 г. Така за първи път след присъединяването на страната ни към ЕС квотата за улов на калкан през 2018 г. ще бъде увеличена, съобщават от Министерството на земеделието и храните. 

На 11 декември Съветът на ЕС в състав „Земеделие и рибарство“  определи общ допустим улов на равнищата, установени от многогодишния план за управление на риболова на калкан (644 тона), договорен на 41-вата годишна среща на Генералната комисия по рибарство за Средиземно море (GFCM) през месец октомври 2017 г. Тогава бе постигнато значително увеличение на квотата за улов на калкан за кораби на ЕС.

През следващата година България и Румъния ще имат право да осъществяват риболов на калкан общо в размер на 114 тона, което е с 32% повече спрямо досегашното разрешено количество.

Това е сериозен успех за България предвид голямото значение на този вид риболов за сектора и предизвикателството за създаване на условия за равнопоставеност между всички черноморски страни.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки