Продават благотворително картини за закупуване на носии за деца, изучаващи българския фолклор


Продават благотворително картини за закупуване на носии за деца, изучаващи българския фолклор
11 Декември 2017, Понеделник


Изложбата „НосиЯ до сърцето си” представя 11 картини с фолклорна тематика и мотиви, едната от които е вдъхновена от снимка, направена по време на Роженския събор през 2016 г.

Автор: Десант

На 12 декември във фоайето на Националния етнографски музей в София ще бъде открита благотворителната изложба „НосиЯ до сърцето си”. Събитието е част от инициативата на Фондация „Българин“ за насърчаване и подпомагане на талантливи деца, изучаващи български фолклор, съобщават от Института за етнология и фолклористика при БАН, към който се води музеят.

Експозицията ще гостува в столицата до 26 декември, а след това до 12 януари 2018 г. картините ще бъдат представени в Гранд мол „Варна".

Творбите в благотворителната изложба са дело на художничката Юлия Бузилова. Авторката представя в своята четвърта самостоятелна изложба 11 картини с фолклорна тематика и мотиви. Платната ще бъдат предложени на благотворителен онлайн търг, като с реализираните приходи ще бъдат закупени народни носии на деца – таланти от Национално училище за фолклорни изкуства „Филип Кутев” в  Котел и Народно читалище „Христо Ботев” в Калофер.

Една от картините, участващи в благотворителната изложба, е вдъхновена от фотография на Асен Великов, направена по време на Роженския събор през 2016 г. Средствата от нейната продажба ще бъдат дарени на Института за етнология и фолклористика с Етнографски музей при БАН в подкрепа на дарителската кампания за образователен център в Националния етнографски музей.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки